Home >> Образовање >> Редовна Скупштина ФБГ-а

Данас је у Осмој београдској гимназији одржана редовна Скупштина Форума београдских гимназија. Скупштина је потврдила скорашње одлуке Главног одбора и усвојила измене Статута ФБГ.

 

sk 7

Радно председништво: потпредседник ФБГ Александар Марков (8), известилац за Статут Петар Панић (12), председница Скупштине Весна Грубор (8), записничарка Наташа Вучићевић (8)

 

Најважније одлуке Скупштине ФБГ

 

Нова председница ФБГ-а је Милица Миленовић, професорка социологије и Устава и права грађана у Петнаестој београдској гимназији.

Нови потпредседници ФБГ-а су:

Досадашњи председник ФБГ-а Миодраг Сокић, професор математике и информатике у пензији (за ресор информисања), и

Александар Марков, професор историје у Осмој београдској гимназији (за ресор аналитике чланства и чланарине).

 

Досадашњи председник ФБГ-а Миодраг Сокић се захвалио колегама и гостима на дугогодишњој сарадњи. Он је направио осврт на претходне три године рада ФБГ-а и констатовао да је ФБГ прошао кроз тежак период, у коме је постојала опасност да се озбиљно наруши његово јединство. Међутим, озбиљност и прагматичност Главног одбора ФБГ-а у доношењу одлука, а посебно у протеклом штрајку, показала је да је ФБГ остао оно што је увек био – узор свим синдикатима просвете у Србији.

 

sk 4

Др Бојан Ристић (Висока школа за ИТ), Слободан Брајковић (СРПС), Сњежана Павловић (СОБ), Светлана Шкундрић (13)

 

Гости Скупштине су били Зорица Благојевић (прва председница ФБГ-а од 1997. до 2001.), др Бојан Ристић (бивши члан и функционер ФБГ-а), Слободан Брајковић (председник Синдиката радника у просвети Србије), Сњежана Павловић (председница Синдиката образовања Београда), Милорад Антић (председник Форума средњих стручних школа Београда) и Ружица Тодић Брдарић (председница ГСПРС Независност за Београд).

Top