Home >> Друштво,ПКУ,Синдикат >> Радуловић крши међународне конвенције

12. јануар 2014. | 17:49 | Извор: ФоНет

Синдикат: Радуловић крши међународне конвенције

БЕОГРАД -Удружени синдикати Србије „Слога“ саопштили су данас да су залагања министра привреде Саше Радуловића да се изменама закона о раду озакони и могућност да послодавци немају обавезу да синдикалну чланарину исплаћују паралелно са платом директан атак, којим се гуши синдикални покрет и кршење међународних конвенција које је Србија потписала.

У саопштењу синдиката „Слога“ се наводи да је Радуловић „на пола пута“ до добијања још једне награде за реформатора године, овога пута као ујединитеља свих српских синдиката.

 

 

Права која су овим конвенцијама призната, обавезују државу, послодавце и њихове организације да поштују национално законодавство, које не сме нанети повреду, нити се могу примењивати законске одредбе које би на било који на начин нанеле повреду радним правима и њиховим организацијама, додаје се у саопштењу.

Надамо да ће, после наставка соло иступа Радуловића, реаговати премијер Ивица Дачић и први потпредседник Владе Александар Вучић и рећи да ли је то званичан став Владе Србије, саопштили су синдикати.

„Нема више дилема око тога да су држава и ова власт највећи противници радника и његовим организацијама, на чему смо му захвални и због чега ће, надамо се, коначно доћи до уједњавања свих синдиката у један велики раднички фронт“, наводи се у саопштењу.

Top