Home >> Синдикат >> Радницима “Фијата” 250.000 евра од “анонимног донатора”

  • Коментари су искључени на Радницима “Фијата” 250.000 евра од “анонимног донатора”
Радницима “Фијата” 250.000 евра од “анонимног донатора”

Самостални синдикат дели новац запосленима

Самостални синдикат “Фијата” дели новчану помоћ радницима који су летос штрајковали, у укупној вредности од око 250.000 евра, односно 18.000 динара по запосленом. То је за лист Данас потврдио председник Самосталног синдиката у крагујевачкој фабрици, Зоран Марковић.

Одакле потиче тај новац је мистерија. Према писању листа Данас, првобитно је секретар Самосталног синдиката у “Фијату” Саша Ђорђевић тврдио да је новац дошао из синдиката, а потом је његов шеф Зоран Марковић, када је синдикална централа то демантовала, навео да су паре обезбедили „анонимни донатори”.

“Наш штрајк је снажно одјекнуо и у међународној јавности, тако да од тада добијамо разне врсте помоћи од бројних иностраних синдиката, удружења и институција. Од њих, поред свега осталог, добијамо и новац. Имена донатора, на њихов захтев, не могу да откривам”, изјавио је за “Данас” Марковић.

У Министарству привреде за Данас такође кажу да не знају одакле новац за помоћ радницима.

„Заиста не знамо ништа о томе. Оно што поуздано знамо јесте да наше министарство ни на који начин није укључено у то што тренутно ради Самостални синдикат у ФЦА Србија„ кажу у Министарству привреде.

(Данас/Синдикализам)

Top