Home >> Друштво >> Радници Техничке школе у Зајечару сами себе блокирали за износ од 600 хиљада динарa
Радници Техничке школе у Зајечару сами себе блокирали за износ од 600 хиљада динарa

Коментар ФБГ: Докле је довело упорно кршење закона од великог броја српских општина? Да ли стварно овај несрећни председник општине мисли да у медијима сме да оправдава незаконити рад општине на чијем је челу? И да ли сме да коментарише судске пресуде? Безобразлук!


Бошко Ничић: По школама је постало модерно покретати тужбе за превоз

„Дуг града из дана у дан расте. Сада су сви почел да туже за неизмирене обевезе. На пример, по школама је постало модерно да радници туже за трошкове превоза у последње три године, јер док је била прошла власт нико није смео то да уради“, ово је приликом гостовања на Магнум радију, изјавио градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

„Радници Техничке школе у Зајечару су сами себе блокирали за износ од 600 хиљада динара и то тужбама за превоз у задње три године. Питам се шта су радили ове три године и зашто нису тужили, већ су чекали да се врати Бошко Ничић, како би им се намириле обавезе које су иначе сулуде.

Право на превоз имају они који станују од школе 5 метара, ето, такав је Закон направљен и обавезали су локалну самоуправу. Не знам зашто им се то не исплаћује као јубиларна награда а то треба да им исплаћује Министарство просвете, него ето, сада грађани Зајечара морају да им плаћају те договоре разних министара просвете са синдикатима просвете и стално се ту јавља неки проблем. Ја сам пре неки дан имао разговор са директорима школа и замолио да „повуку кочницу“ и да схвате у каквом се стању налази град“, истакао је Ничић.

Према његопвим речима, цео град трпи због овога.

„Уместо да уплатимо рачуне школама, да поштујемо РИНО (Регистар измирења новчаних обавеза), оно што је обавезно, сада је уследила блокада рачуна, а док буду у блокади Министарство просвете неће моћи да им уплаћује плате. Не можемо тако да се играмо. У најави су и тужбе неких радника из локалне самоуправе, јер до сада нису смели да туже а ми ћемо да се трудимо да „пливамо“ у свим тим проблемима“, рекао је Ничић и додао да дуг града расте и да је блокада рачуна сада достигла 29 милиона.

Градоначелник Зајечара је напоменуо да се на једној страни сређују проблеми, рачуни, а на другој страни свакодневно стижу нове тужбе радника Јавних предузећа, установа и Градске управе.

(Радио Магнум)

One Comment

  1. Božović Vladan каже:

    Jel neko razume o čemu priča ovaj Ničić. Čovek bukvalno baljezga. Jel mogu da nađu nekog predsednika opštine koji će smisleno da priča.

Top