Home >> ПКУ,Синдикат,Штрајк >> Пукли преговори!

 

Јутрос је обављена још једна рунда преговора између министра просвете и четири председника репрезентативних синдиката. Резултат је катастрофалан. Синдикатима је отворено речено да нема ни говора о било каквим уступцима. Где си био – нигде, шта си радио – ништа!

 

ГСПРС Независност:

 

Представници репрезентативних синдиката запослених у просвети напустили су јутрос преговоре!!!
Разлог оваквог чина је некоректност и понижавајућа понуда Министарства просвете, науке и технолошког развоја за закључење споразума о прекиду штрајка.
Синдикати овим путем моле министра Вербића да јавно објави наведену понуду.
Поштоване колеге, подсећамо вас и да је буџет за просвету предвиђен за 2015. годину умањен за 18 милијарди динара, што практично значи да нам у идућој години следи још једно умањење плата.
Позивамо родитеље да се за све информације у вези са штрајком убудуће обрате Министру просвете, науке и технолошког развоја.
Седница Штрајкачког одбора биће одржана у понедељак!

ШТРАЈК СЕ НАСТАВЉА! У ПОНЕДЕЉАК ТОТАЛНА ОБУСТАВА РАДА!

 

УСПРС:

 

НЕПРИСТОЈНА ПОНУДА 

ОМАЛОВАЖАВАЊЕ ПРОСВЕТНИХ РАДНИКА СЕ НАСТАВЉА

Представници репрезентативних синдиката  просвете, напустили су јутрос преговоре!!!

После пуних пет недеља штрајка, стигла је понижавајућа понуда из Министарства просвете, науке и технолошког развоја. Ваљда је то чин добре воље у циљу закључивања споразума о прекиду штрајка.

Молимо  министра Вербића да јавности предочи  наведену понуду, а родитеље да се министру обрате за све информације у вези са ђачким књижицама.

Поштоване колеге, подсећамо вас да је буџет за просвету предвиђен за 2015. годину умањен за 18 милијарди динара, што практично значи да нам у идућој години следи још једно умањење плата.

ОБУСТАВА РАДА ЈЕ У ПОНЕДЕЉАК,  22. ДЕЦЕМБРА!

ШТРАЈК СЕ НАСТАВЉА!

7Comments

 1. nenad, prof.. каже:

  Kada ce da vrate pare za oduzeti minuli rad, radio sam van prosvete 20 godina, a u prosveti 15 godina, zar je to posteno, a protiv ustavno je.

 2. aca, prof. каже:

  Ovo Ministarstvo je slepo kraj ociju, a nikad nije ni gledalo normalno. Ja vec 30godina predajem ekonomsku grupu predmeta i nikad nismo imali za Ministra coveka iz prakse nego ovog mumificiranog fizicara koji je toliko pogubljen da ni sam ne zna sta zbori, nego talasa.

 3. pedagog gimnazije каже:

  АКО АДВОКАТИ ИМАЈУ ИСТИ ЦИЉ И ЗАЈЕДНИЧКИ СЕ БОРЕ, ОНДА БИ И МИ ПРОСВЕТАРИ ТРАБАЛИ ДА ЈЕ УЈЕДИНИМО И ДА КОНАЧНО ДОЂЕМО ДО ПОБЕДЕ, ЈЕР И МИ СМО РОДИТЕЉИ.

 4. Jelena каже:

  Београђани , освестите се и сви у штрајк ! Због вас се ствара утисак да школе нормално раде !

  • ljelja каже:

   Slazem se. Ne zato sto Beogradjani ne valjaju, nego zato sto, ako Beograd ne strajkuje, nemamo sta da trazimo. Zato su advokati do sada uvek uspevali , a i ovog putace uspeti. Kod njih strajk uvek pocinje u Beogradu, a ostali gradovi se prikljucuju.Kodnjih konsekvence trpe oni koji su strajkbreheri, akod nas he to sve suprotno. Zato i ja pozivam Beogradjane da strajkuju, je bez njih, mi nemamo sanse.Napred Beogradjani. Mi cemo vam se pridruziti.

 5. vrsac каже:

  Zna se šta hoće… da isprovociraju totalnu obustavu i da nas posle slome…

 6. ИЗАБЕРИ каже:

  ИЛИ ЈЕДАН МИНИСТАР ИЛИ ЦЕЛО ШКОЛСТВО СРБИЈЕ?
  СЕТИЛА СЕ ГЛАВИЦА ДА МОРА ОТИЪИ АКО ПОТПИШЕ ЈЕР ЈЕ КРИВАЦ ШТО ЈЕ ДОВДЕ ДОШЛО.
  ПА САД, ВИДИ КАКО ЧАСНОГ МИНИСТРА СРБИЈА ИМАДЕ !

Top