Home >> Разно,Упис >> Првој београдској гимназији укинуто једно одељење
Првој београдској гимназији укинуто једно одељење

Једна од најпопуларнијих београдских гимназија одлуком Министарства просвете, науке и технолошког развоја ове године остаје без једног одељења друштвено-језичког смера

Одлука Министарства просвете, науке и технолошког развоја да не усвоји предлог Наставничког већа Прве београдске гимназије, које је предложило упис пет одељења природно-математичког смера, три одељења друштвено-језичког смера и једно специјализовано одељење за ученике са посебним склоностима за рачунарство и информатику изазвала је велико незадовољство запослених у овој београдској гимназији. Уместо предлога који је упућен надлежној школској управи, Министарство просвете је донело одлуку да одобри упис два рачунарска одељења и два одељења друштвено-језичко смера, тако да је у односу на претходну школску годину Прва београдска гимназија остала без једног одељења имајући у виду да је претходне године уписано пет одељења природно-математичког, три одељења друштвено – језичког смера и два специјализована одељења за информатику.

Оваква одлука Министарства просвете је још чуднија с обзиром на популарност Прве београдске гимназије, која је више деценија уназад увек међу прве три гимназије у Београду по броју поена које кандидати морају да освоје да би је уписали. Осим тога, према мишљењу запослених школа има довољно просторних капацитета да и ове године прими исти број ученика као и претходне.

Незадовољни оваквом одлуком чланови Синдиката Прве београдске гимназије, као и сви чланови Наставничког већа упутили су допис министру просвете, господину Младену Шарчевићу, којим захтевају хитан пријем, а уколико њихов захтев не буде испуњен не искључују ни штрајк као могућу опцију.

 

One Comment

  1. Прованса каже:

    Аха.Кад се у БГ затвори одељење,хаос.А моја школа 5 одељ у последњих 10 год изгубила и не можемо ништа.Наталитет,браћо.И биће све горе.

Top