Home >> Синдикат,Штрајк >> Протест војног и полицијског синдиката

  • Коментари су искључени на Протест војног и полицијског синдиката
Протест војног и полицијског синдиката

Мијаиловић: Влада својом политиком хоће да будемо на улици

Представници Полицијског синдиката Србије и Војног синдиката Србије нису успели да предају писмо премијеру Александру Вучићу, пошто им је на улазу у владу речено да тренутно никога нема у влади ко би преузео то писмо.

Председник полицијског синдиката Вељко Мијаиловић залепио је на врата владе писмо у коме два синдиката позивају премијера на дијалог како би се решили њихови захтеви.

„Дошли смо да упозоримо Александра Вучића на дата обећања. Ми желимо дијалог, али влада својом политиком хоће да будемо на улици“, рекао је Мијаиловић.

Према речима председника Војног синдиката Новице Антића, врши се „спиновање“ захтева ВСС и ПСС.

„Ми захтевамо да се поштује закон, да се унутар буџета изврши прерасподела како би се обезбедила милијарда динара потребна за испуњене наших захтева“, казао је Антић.

Лидери два синдиката најавили су да ће крајем јануара одржати велики протест ако влада настави да игнорише њихове захтеве.

Истовремено се испред Министарства спољних послова окупила група људи који су носили транспаренте с натписима „Не дамо на своју част“ и „Српски војник има образ“.

Оба скупа обезбеђивала је полиција и они су протекли без инцидената.

Представници војног и полицијског синдиката протестом су указали на тежак социјални положај запослених, али и на урушавање система безбедности.

24.12.2016.

(Новости)

Top