Home >> Синдикат >> Протест полицајаца и војника у недељу у минут до 12

  • Коментари су искључени на Протест полицајаца и војника у недељу у минут до 12
Протест полицајаца и војника у недељу у минут до 12

Пропали преговори полицијског синдиката и ресорног министра

Полицијски синдикат Србије (ПСС) саопштио је јуче да су пропали преговори са министром унутрашњих послова Небојшом Стефановићем о побољшању статуса запослених у МУП-у и исплати обећане накнаде и да ће тај синдикат поново одржати заједнички протест са Војним синдикатом Србије, испред зграде Владе.

„Идемо у протест. У недељу ћемо са колегама из Војног синдиката Србије испред Владе Србије у минут до дванаест одржати велики протест. Имали смо данас састанак са министром Стефановићем, али нисмо нашли разумевања за наше захтеве“, навео је у писаној изјави председник ПСС Вељко Мијаиловић.

Он је указао да је премијер Александар Вучић пре годину дана обећао једнократну помоћ за запослене у МУП од 20.000 динара и да то обећање није испуњено.

„Министар Стефановић је рекао да нема простора да се исплати та помоћ, али и није дао конкретне гаранције да ће друга нека обећања, која се тичу обуке и опремања полицајаца, бити испуњена. Пошто су преговори завршени, ПСС иде у протесте до испуњења обећања која је Влада Србије дала“, рекао је Мијаиловић.

(Новости)

Top