Home >> Штрајк >> Протест испред Прве београдске гимназије

  • Форум
  • Коментари су искључени на Протест испред Прве београдске гимназије
Протест испред Прве београдске гимназије

Наставничко веће Прве београдске гимназије најавило је да ће у четвртак, 13. јуна одржати протест испред те школе због одлуке Министарства просвете да укине једно одељење друштвено-језичког смера у тој школи. Протест ће почети у 13 часова.

Наставничко веће навело је у данашњем саопштењу да су два пута тражили пријем код ресорног министра, али да он није заказао састанак.

Навели су и да ће 18. јуна кренути у законски штрајк са минимумом процеса рада.

„Да бисмо показали јавности да смо јединствени у томе да се овај проблем реши у корист Гимназије, а не на штету образовања уопште, заказали смо протестни скуп на коме ћемо још једном инсистирати да нас Министарство озбиљно схвати и приступи решавању нашег проблема“, пише у сапштењу.

Саопштење колектива Прве београдске гимназије:

Поштовани пријатељи,

Као што вам је познато Министарство просвете, науке и технолошког развоја укинуло је Првој београдској гимназији једно одељење друштвено -језичког смера, противно одлуци Наставничког већа.

Наставничко веће два пута је затражило  хитан пријем код министра просвете, али до тог пријема није дошло!

Због игнорисања нашег проблема принуђени смо да предузмемо одређене мере како бисмо јавност упознали са скандалозном одлуком Министарства просвете да Прву гимназију казни на овакав начин и то у години када прослављамо 180 година постојања!

Да бисмо показали јавности да смо јединствени у томе да се овај проблем реши у корист Гимназије, а не на штету образовања уопште, заказали смо протестни скуп испред зграде Гимназије за четвртак, 13. јуни у времену од 13,00 до 14,00 часова на коме ћемо још једном инстстирати да нас Министарство озбиљно схвати и приступи решавању нашег проблема.

Такође објављујемо да ћемо 18. јуна 2019. године ступити у законски штрајк са минимумом процеса рада.

Позивамо све оне који воле , цене и поштују рад и значај Прве београдске гимназије да нас подрже и да учешћем на нашем протестном скупу покажемо министру да се његовoј одлуци не противи неколицина незадовољних професора већ читаво Наставничко веће наше школе!

Колектив Прве београдске гимназије

 

Top