Home >> Друштво >> Прославе мале матуре и даље у кафанама

Коментар ФБГ: Ако у предлогу новог закона о основном образовању има ичег доброг, то је забрана прославе мале матуре у кафанама. Ништа грозније од водања деце по кафанама и ништа лепше од добро осмишљене завршне матурске журке у школи, са комплетном иконографијом, родитељима, приредбом, музиком, сликањем, такмичењем, наградама. Директори основних школа, учините макар толико да ваши ученици запамте своју основну школу по завршној матурској свечаности! 

Забрана прославе мале матуре у кафанама и ресторанима предвиђена је новим законом о основном образовању. Закон је у скупштинској процедури, али није усвојен јер се због предизборне кампање не заказују седнице парламента, тако да ће морати да сачека изборе и нови сазив.
Предлагачи закона били су изричити да се прослава мале матуре мора организовати у школи. То што нови закон још није усвојен искористили су директори основних школа да и ове године прославу организују у ресторанима.
– Моје дете иде у Основну школу “Бранко Ћопић” и ових дана родитељима је понуђено да потпишу сагласност за прославу мале матуре ван просторија школе. И ове године, као и претходних, прослава ће бити организована у једном ресторану по цени од 3.100 динара, уз могућност отплате на две рате – испричао нам је родитељ једног матуранта.

Top