Home >> Друштво,Скандали >> Професори увалили своје синове!

  • Коментари су искључени на Професори увалили своје синове!
Професори увалили своје синове!

 

СКАНДАЛ НА МАШИНСКОМ ФАКУЛТЕТУ

 

Професори увалили своје синове на катедре!

 

Синови четири угледна професора Машинског факултета у Београду раде као асистенти на том истом факултету!

Запослени тврде да на овој високошколској установи годинама царује непотизам и да су „татининим синовима“ катедре загарантоване, док неки од најбољих студената никада не добију шансу.

На Машинском факултету ухлебљење су нашла чак четири „татина сина“ – Милош Б. Васић, син редовног професора Бранка Васића, Ненад Р. Митровић, син декана факултета и редовног професора Радивоја Митровића, Емил А. Вег, син редовног професора Александра Вега и Урош М. Милованчевић, син редовног професора Милорада Милованчевића.
Извор Информера са Машинског факултета, који је молио да му не откривамо име, каже да сви на факултету знају да је било и бољих кандидата за место асистента од професорске деце, али да су они морали да „прођу“ избор у звање асистента.

– Свима на факултету ово страшно смета, али смо немоћни да било шта променимо. Они имају начин да прогурају своје кандидате, јер нико никоме неће да се замера. Због њих неки од врхунских студената никада не добију шансу – открива наш саговорник.

 

skandal3

 

Декан Машинског факултета проф. др Радивој Митровић потврдио је за Информер да су сви поменути професори и асистенти у родбинској вези, али он у томе не види ништа непримерено.

– Таквих примера има свугде! Да ли мислите да деца инжењера и лекара не би требало да се баве истим послом као њихови родитељи? Природно је да деца уз родитеље заволе одређено занимање – рекао је проф. др Митровић.

Председник синдиката запослених у просвети Томислав Живановић каже за Информер да се овде ипак ради о непотизму и да такви примери нису добри ни за струку ни за науку.

– Непотизам је нешто што је супротно моралу и етичком кодексу и није добар за образовање у целини! Није нормално, ни морално ни етички да се тако ради – упозорава Живановић.

(„Информер“)

Top