Home >> Друштво >> Професор Милојевић: Министар Шарчевић погрешно информисан
Професор Милојевић: Министар Шарчевић погрешно информисан

Милојевић: “Верујем да господин Шарчевић није имао лошу намеру, већ је погрешно информисан“

Професор Владимир Милојевић обратио се Б92.нет после изјаве министра просвете Младена Шарчевића, у вези са штрајком ученика у 14. београдској гимназији.
Милојевић је навео да мора да скрене пажњу на материјалне грешке које је министар изнео поводом његовог случаја.

“Верујем да господин Шарчевић није имао лошу намеру, већ је погрешно информисан. Министар је изјавио како је Управни суд потврдио моје ‘насиље над ученицом’. Та чињеница апсолутно није у складу са истином. Пред Управним судом водио сам спор против Министарства због преурањеног одузимања лиценце за рад, јер радноправни спор који водим против школе још увек није окончан. Дакле, Управни суд није се ни једног тренутка бавио предметним догађајем са часа из 2013. године, нити је то ингеренција тога суда. Министар наводи како сам наставио даље са радом у гимназији и ‘како сам се покајао’. Заиста не знам одакле му таква информација и не видим због чега бих се имао покајати, јер тврдим да ништа лоше нисам ни учинио. Уосталом, то покушавам и да докажем пред надлежним судом у спору који од 2013. године водим против основне школе. Драго ми је да је министар обавио разговор са обе директорке, али бих волео да ми је пружио прилику да поразговара и са мном. Верујем да у том случају не би дошло до овакве забуне, за коју и даље верујем да није тенденциозна, већ да су до министра допрле погрешне информације“, навео је професор Милојевић у обраћању.

(Б92)

One Comment

  1. Božović Vladan каже:

    Kako neko može biti loše informisan, a radi se o nečijoj egzistenciji. Onda mu je bolje da ćuti i ne lupa gluposti.
    Verbić je za ovog bio pojam, imao je bar trunku svoje volje, zato je i odleteo. Šarčević je totalan promašaj. Šta reći za čoveka koji izjavi da kvalitet škole pokazuje ona sprdnja od eksterne evaluacije, i da je velika matura bolje rešenje od prijemnih ispita. Sad fakultete upisuju najbolji srednjoškolci, koji zaslužuju tu da budu. Sa velikom maturom srozaće se kvalitet na fakultetima, baš kao što se srozao kvalitet srednjih škola od uvođenja male mature.

Top