Home >> ПКУ,Синдикат,Штрајк >> Припремите се за судске спорове!

 

Један од главних захтева синдиката на протесту биће захтев да министар просвете ОПОЗОВЕ налог за одбијање од плате учесницима у штрајку.

Пошто је скоро извесно да министар то неће урадити, шаљемо вам упутство и обрасце за поступање, у случају да вам буде одбијено од плате.

 

Потребно је предузети следеће кораке:

 

 1. Захтев директору школе да донесе Одлуку о смањењу плате;
 2.  Захтев просветној и инспекцији за рад да наложи директору доношење напред наведене Одлуке (уколико директор одбије да донесе било какав правни акт са обрзложењем и правном поуком);
 3.  Приговор Школском одбору на Одлуку о смањењу плате;
 4.  Подношење тужбе надлежном суду (уколико орган управљања одбије приговор запосленог).

 

Шаљемо вам први образац – захтев директору школе.

 

Не попуштај!

Видимо се испред Скупштине Србије, у уторак у 12 часова!

 

3Comments

 1. DUBRAVKA, prof. каже:

  SVAKI DAN PALIM NAOPAKO SVECE MINISTRU I NJEGOVOJ SVITI.

 2. Jasmina каже:

  Dobro, to treba da radi svako za sebe. Ja sam se pripremila za prve 3 tačke. Ali, teško da ću moći da se pripremim za 4. – podnošenje tužbe sudu, jer nemam para a ni zdravlja za taj proces. Nadam se da će neke kolege i to moći da urade.
  Mnogo bi mi (u psihološkom smislu) značilo da znam – da li neko u rikovodstvima naših sindikata razmišlja i deluje u tom pravcu:
  1. Da li je VEĆ podneta neka tužba, prijava ili kako već bi se to zvalo nekoj instituciji protiv ministra zato što je VEĆ naredio direktorima da urade nešto nezakonito?
  2. Da li je VEĆ podneta neka tužba, prijava ili kako već bi se to zvalo nekoj instituciji protiv načelnika ŠU zato što nakon što su prosledili direktorima odluku ministra, već nekoliko puta (2-3 puta nedeljno) šalju direktoru pitanje (i zahtevaju hitan odgovor) da li zvoni na 45 minuta i da li postupa po odluci ministra?
  2. Ako nije, zašto nije? Da li nema osnova ili čega NEMA?
  3. Ako jeste – kada, ko, kome?
  4. Da li će sindikati moći i na koji način da nam pomognu, ukoliko budemo morali da se obraćamo nadležnom sudu?

Top