Home >> Саопштења,Синдикат,Слајдер >> Преминуо професор Јован Кнежевић
Преминуо професор Јован Кнежевић

Форум београдских гимназија обавештава јавност, пријатеље и колеге да је јутрос изненада преминуо наш колега Јован Кнежевић, професор математике у Шестој београдској гимназији.

Са дубоком тугом обавештавамо јавност да је професор математике Шесте београдске гимназије и члан Главног одбора Форума београдских гимназија изненада преминуо у суботу 21. јануара 2023. године.

Јован Кнежевић започео је професионалну каријеру 1986. године у Шестој београдској гимназији, а остаће упамћен као вишеструко награђивани наставник и професор који је увек у први план истицао знање, због чега је често био изложен различитим видовима притисака који су долазили од родитеља, директора и инспекција. Упркос свему, професор Кнежевић никада није одустао од својих принципа.

Одлазак професора Кнежевића представља огроман губитак за његову породицу, колеге и ученике. Форум београдских гимназија памтиће га као посвећеног педагога и великог борца за права наставника.

5Comments

 1. Maja каже:

  Nemojte suditi tako žestoko. „Ubili ga“ je prejako. Umiru ljudi od srca i kad ne dobiju suspenziju. Pokoj mu duši, ali ovo mu nije bila prva suspenzija. Nisu svi ti roditelji i đaci baš bili ludi.

 2. Остао сам запрепаштен кад сам прочитао да је професор умро. Не верујем ни сада. Одмах постављам питање. Спаваш ли сада мирно, Раде Милићу? Не знаш ти шта је срамота. За Јоцу сам чуо пре 10-так и кусур година у пакету са професорком Милерком физичарком. Свашта ми је падало на памет о том човеку. Био сам упоран да нађем било какав траг његовим заддацима и успео сам. Те приче да је давао задатке са руских олимпијада за контролне и писмене су чиста БУДАЛЕШТИНА. Први бих ја то приметио. На блогу је јасно развојио шта је за природни, а шта за друштвени смер, тако да родитељи немају основу за лажне оптужбе. А шта је требао да ради на природном смеру? Да милује мамине и татине принцезе и принчеве? Да скратим, Јоца и Милерка нису пристали на буразерску економију и нису хтели да поклањају оцене. Тачка!!! Да је преживео, Јоца је требао да их обори прво на поправни, па на годину да се отрезне. Видео сам примерке спорних контролних задатака. Није тачно да се није могла добити позитивна оцена код Јоце. Проблем је у томе што су размажена деришта навикла да добију све на тацни готово без икаква труда. То код Јоце и Милерке није пролазило. Морао си добро загрејати столицу. А какву ссу децу добијали њих двоје? Децу без икаквог кућног васпитања, без икаквих радних навика и понетог знања из основне школе. Зато ме не чуди 85% јединица на улазном контролном на почетку прве године. То што их је наводно називао дебилима и глупима, није много погрешио с обзиром како се деца данас понашају и да ништа не раде. Пошто је умро, чланови најуже породице под хитно да поднесу кривичну пријаву против Рада Милића као директора. Тужилаштво и полиција би много шта нашли ако почну да чешљају по Смедереву и другим местима где је радио. С обзиром на смртни исход, ризикује минимум 5 година робије. Никада није узео у обзир нити направио статистику где су Јоцина деца. Ако сам добро испратио, скоро цели распуст је проводио у путовањима код својих ђака широм света. Милић никада није ставио прст на чело и запитао се због чега су Јоцина деца глатко пролазила на пријемним испитима и редовним испитима на факултетима где је математика за падање у несвест. Због нерада??? Везе с мозгом нема. Нешто нисам чуо да је икада проверавао професоре физике и математике код којих се оцене добијају на плач и сузе бахатих и амбициозних родитеља. Још мање је контролисао проблематична деришта којима је директор. Сачувај Боже и саклони. Носи мртвог човека на души. Јоца ће их мртав прогањати и нико од њих неће моћи мирно спавати. Живи били па видели
  Милан Ст. Грујић,струковни економиста/математичар

 3. Мика каже:

  Покој му души. Када је сахрана проф.Кнежевићу?

 4. Ljubisa каже:

  Barabe uspele su da sahrane coveka . SLAVA MU I HVALA

  Treba FORUM da ustanovu nagradu sa njegovim imenom BORAC ZA ISTINITO ZNANJE U SREDNJIM SKOLAMA

 5. Pobegaoupenziju каже:

  Ubiše ga .

Top