Home >> Синдикат,Слајдер >> Представници ФБГ на састанку са министром Шарчевићем

  • Коментари су искључени на Представници ФБГ на састанку са министром Шарчевићем
Представници ФБГ на састанку са министром Шарчевићем

Дана 6. јуна 2018. године, министар просвете, господин Младен Шарчевић одржао је састанак са представницима Форума београдских гимназија. Састанку су присуствовали председник Александар Марков и потпредседница Светлана Голубовић Шкундрић.

Састанак је инициран од стране председника Форума, а на истом се разговарало о проблемима са којима се суочавају запослени у београдским гимназијама, као и о предстојећој реформи.

Министар Шарчевић је истакао спремност да посредује у превазилажењу проблема који су се јавили у гимназијама, чланицама ФБГ-а, а које смо истакли као ургентне у погледу решавања.

Када је реч о реформи гимназија, министар је нагласио да се не доводе у питања радна места, као и да ће се са увођењем нових предмета отворити могућност да наставници који раде са непуном нормом исту допуне.

С обзиром да смо указали на забринутост колега, постигнута је сагласност око организације заједничке конференције, на којој би, поред представника Форума београдских гимназија, учешће узели и представници министарства задужени за спровођење реформе.

Термин конференције биће накнадно објављен.

Александар Марков

председник

Top