Home >> Образовање,Реформа,Слајдер >> Познато који наставници ће моћи да предају изборне програме у гимназијама

  • Коментари су искључени на Познато који наставници ће моћи да предају изборне програме у гимназијама
Познато који наставници ће моћи да предају изборне програме у гимназијама

Министарство просвете, науке и технолошког развоја објавило је данас на свом сајту Програм наставе и учења за први разред гимназије и Извод из Правилника и допунама Правилника о степену и врсти образовања наставника, стручних сарадника и помоћних наставника у гимназијама, којим је ближе одређено који ће наставници моћи да предају изборне пакете за први разред гимназије.

Форум београдских гимназија се последњих месеци интензивно бавио питањима реформе гимназије апелујући на ресорно министарство да што пре стручној јавности омогући увид у наставне програме за предмете које ће ученици учити у првом разреду гимназије. Објављивање Програма и Извода из Правилника и допунама Правилника о степену и врсти образовања наставника долази непуних недељу дана пред упис прве генерације „реформисаних“ гимназијалаца и кореспондира са другим даном обуке гимназијских наставника за предстојеће промене.

Извод из Правилника и допунама Правилника о степену и врсти образовања наставника, стручних сарадника и помоћних наставника у гимназијама можете преузети овде.

Програм наставе и учења у првом разреду гимназије можете преузети овде.

 

 

Top