Home >> Разно,Синдикат >> Пожаревац изашао из УСПРС и приступио СРПС-у

У четвртак је у Пожаревцу потписан Споразум о придруживању Синдиката образовања Пожаревац Синдикату радника у просвети Србије. Потписе су на Споразум ставили Слободан Брајковић, председник СРПС-а и Миша Мијатовић, председник СОП-а. Састанак је одржан у Медицинској школи.

 

Нових 1.000 чланова СРПС-а

 

СОП има 20 школа. У свим школама су спроведени састанци синдиката. Одлуку о изласку из Уније СПРС и о приступању СРПС-у донело је њих 18, а остало је да се изјасне још две школе. На основу оваквих исхода, Општински одбор СОП-а је одлучио да приступи потписивању поменутог Споразума.

Овакву одлуку СОП је донео после вишемесечног неслагања са челницима и са одлукама Уније СПРС. Недавно је Главни одбор Уније СПРС искључио председника СОП-а Мишу Мијатовића из чланства и тиме послао јасну поруку СОП-у да ће се исто догодити и са свим осталим члановима СОП-а, пошто не спроводе директиве Уније СПРС, шта год то значило.

После оваквог „понуђеног решења“ од стране Уније СПРС, око 1.000 чланова СОП-а нису имали много избора.

Потписивању су присуствовали и Миодраг Сокић, председник ФБГ-а и Милорад Антић, председник ФССШБ-а.

 

 

 

 

 

21Comments

 1. lala каже:

  Аха, значи не ваља што је отишао из СССС, па не ваља што је отишао из Независности, па не ваља што се удружио са СОБ-ом, па са ФБГ, СПРВ, ФССШБ, Пожаревцем… Па затим, не ваља што је он прави и највећи професионалац. То су значи Ваши критеријуми за „лошег момка“! А Ваш председник може да буде уједно и члан (председник?) ШО Гимназије у Чачку, и дугогодишњи помоћник директора – онако „аматерски“? Он је „добра куца“? Фала велико, мени је ова добрa, а Ви слободно задржите своју!

  • просветар каже:

   Дивне ли каријере за једног синдикалца. Има елемената за Холивудски хит.

  • просветар каже:

   И да заборавили сте да споменете да је био и у СПРВ-у. И заборавили сте да је дотични господин изнет са Скупштине СПРВ-а. А можда то није важно у тако брилијантној синдикалној каријери.

 2. lala каже:

  Видим по дискусији, да унапред постоје „добри момци“ и они који то нису. Не разумем зашто је Г. Ковач „лош“. По мојем мишљењу, он је најквалитетнији и најискуснији синдикалац у српској просвети. Лично га знам и пратим његов рад.

  • просветар каже:

   Уопште не причам о „добрим и лошим момцима“. Ако пратите његов рад онда сигурно знате у колико је синдиката господин Ковач био. Такође сигурно знате да је у свим синдикатима био професионалац, као што је и сада. Вредно поштовања, зар не?

 3. Đorđe каже:

  Za просветара: Članstvo SPRV-a nije nikad ni pitano da li hoće Uniju, pa ju je SPRV i osnovao, zajedno sa FBG i FBGOŠ. A već sam rekao šta mislim o članstvu. Je l vi pitate člansvo Unije da li znaju kolika je Skrobonjina plata? Da znaju, ostali biste na pet članova.
  Najužnije od svega je to što niste razumeli da se otimanjem članova samo osipa članstvo. To je suština.

  • гром каже:

   Е Ђоле, ова Ти је добра.

  • просветар каже:

   Очигледно је Ђорђе да Ви мешате бабе и жабе. И када је оснивана Унија чланство СПРВ је о томе питано. Али уопште се не ради о томе. Нико их није питао да ли хоће да изађу из Уније. Нико их није питао да ли желе да буду у истом синдикату са Хаџи Здравком Ковачем, кога су својевремено износили са Скупштине СПРВ. И о каквом отимању чланова причате? Питајте ваше председнике, Антића из Београда, Бабића из Новог Сада колико имају чланова у својој школи. Ваљда ће онда и Вама бити јасније ако желите да Вам буде јасно. Што се Скробоњине плате и пензије тиче не знам колика је, али он није председник. Питајте Вашег председника Брајковића колика му је плата и пензија, па упоредите.

 4. steva iz kuceva каже:

  Znate li onu pesmu: „Pozarevcu, Pozarevcu, Drmno ti pozadi“?

 5. maja каже:

  „Ko nije sa nama, on je protiv nas!“ Unija nista pametnije nema da kaze.

 6. Đorđe каже:

  Odgovor Prosvetaru: LAŽ je da kolege NISU htele da ostanu u SPRV! Prevareni su pitanjem da li hoće da ostanu u Uniji, ili da IDU u SPRV!Većina njih nije ni znala da potpisuje pristupnice za novi sindikat. Toliko o svesti članstva. Nije ni loše što više nisu u SPRV. Iz Unije izašli svi osnivači. Toliko o Uniji.

  • просветар каже:

   ЛАЖ је Ђорђе да чланство није питано и да нису знали шта потписују. Питање је било да ли желите да останете у Унији или СПРВ-у. ИСТИНА је Ђорђе да чланови СПРВ не знају да су у СРПС-у и да су у истом синдикату са Ковачем. ИСТИНА је Ђорђе да у СПРВ -у нису питали чланство да ли желе да изађу из Уније.

 7. гром каже:

  Читајући коментаре могу само да кажем: заиграле се делије… раји све тужније.

 8. maja каже:

  Hvala ti Unijo „sto si nas pustila da idemo“, kako kaze PROSVETAR. Stvarno velikodusno! Hvala ti Unijo, hvala,bez tebe mi nikada ne bi otisli od tebe, bez tebe mi bi ostali s tobom!!

 9. snezana каже:

  Sta prica Prosvetar? Pa, mi iz Pozarevca nismo ni pitali Uniju da li nas pusta ili ne pusta! Izasli smo sami. Drugo, ona nas je sama isterala. Izasli smo iz sindikata koji nas ne zeli. Ja ne mogu da razumem da mog predsednika, koga sam ja birala,smenjuje neki tamo visi organ koji ga nije birao. To moze kod Pavlovica, ali ustrojstvo SOS-a je drugacije. Unija nije tako zamisljena, niti je to u statutu Unije. Unija je izdala principe svih njenih osnivaca. Tacnije, nekoliko ljudi u Uniji arce kapital koji su stvarali Beograd i Vojvodina.

  • просветар каже:

   Изашли сте сами и нико вас у томе није спречавао. Питајте своје бивше колеге који нису хтели да остану у СПРВ-у, кроз шта су пролазили. Вама још једном пуно среће, требаће вам.

 10. просветар каже:

  Синдикат је добровољна организација. Сваки члан има право да бира синдикат у коме ће бити. Унија је још једном, за разлику од неких других, показала да није секта у коју можеш да уђеш али не можеш да изађеш. Колегама из Пожаревца пуно среће. Требаће им.

 11. koleginica каже:

  Ne razumem zasto se svadjate i jedni drugima smanjujete vrednost. Izgleda da nam ne valjaju bas oni koji nas najvise i najbolje zastupaju, koliko vidim iz medija. I zato navijam i za FBG, i za FSSSB, i za Uniju, i za SRPS, i za nezavisnost, pa cak i za SOS! Samo da dobijemo te platne razrede!

 12. drago каже:

  Ja ne bih tako komentarisao, sa navodjenjem imena, svadjalacki… Isuvise smo svi mi u istoj losoj situaciji pa kolege iz pozarevca svakako imaju pravo da budu gde hoce. Zelim im srecu!

 13. profesor каже:

  Zasto se ranije niste iskljucili iz PALATE Unije? Plasili ste se da ne ostanete dez clanstva! Sta ste cekali? Iskljucenje. Da se ja pitam, davno bi vi vajali lavice i labudice sa Anticem Sokicem i Brajkovicem. Samo napred! Mozda uspete ukrasiti neki sindikalni klozet istim tim lavicima i labudicima. Srecno moralni patuljci!

 14. branko каже:

  Kolege sindikalci, zasto dozvoljavate da vas ovi istroseni fosili vode u sunovrat?

Top