Home >> Образовање,Слајдер >> Повећава се број инфицираних ученика

Повећава се број инфицираних ученика

Александар Марков из Форума београдских гимназија изјавио је у Дану уживо је чињеница да се повећава број инфицираних ученика. Примера ради, почетком октобра у београдским гимназијама смо имали петоро заражених ученика, а сад је само у школи где ја радим деветоро инфицираних“, каже он.

Мишљења је да се проблеми који постоје у друштву преносе и на школе.

„Што је негде и нормално. Можда процентуално има мање инфицираних, али чињеница је да се повећава број. Примера ради, почетком октобра у београдским гимназијама смо имали петоро заражених ученика, а сад је само у школи где ја радим деветоро инфицираних“, каже он.

Како је рекао, мере су се поштовале у септембру, али полако долази до попуштања.

„Имам утисак да су се ученици заситили свега и то баш сад, у најгорем тренутку“, каже.

Према његовим речима, „можда им је најтеже објаснити смањење контакта“.

„Није им тешко објаснити, али тешко је применити. Они разумеју и схвате о чему се ради, али некако по навици покушавају да се колико толико врате у неку нормалу, да успоставе контакт који је природан“, каже.

Постоји још један пролем, додаје.

„Тромесечје се ближи, наставничка већа се увелико држе, упркос свим могућим препорукама епидемиолога. Форум беоргадских гимназија је упутио допис Министарству просвете са молбом да се бар наставничка већа одрже онлајн“, каже.

И наставници су људи, каже, „мада не зна како их доживљавају у Министарству просвете“.

„И ми се налазимо под великим притиском, свако јутро се будимо опипавајући да ли имамо температуру, клубови, дискотеке, сплавови раде, наши ученици су у тим годинама да их посећују“, каже он.

Извор: Н1

Top