Home >> Синдикат >> Потписан споразум између ФБГ и ФССШ

 

У четвртак 27. јуна одржана је редовна седница Извршног одбора Форума средњих стручних школа Београда. На седници је усвојен предлог Споразума о сарадњи са Форумом београдских гимназија.

Споразум о сарадњи није први споразум овог карактера који је ФБГ закључио са другим синдикатима. Истоветан споразум закључен је и са Форумом београдских основних школа и са Синдикатом просветних радника Војводине.

На први поглед сувишан, он представља јасну стратегију ФБГ у наредном периоду, која се одвија у два смера: сарадњу са свим синдикатима у Београду са којима је то могуће, и јачање Синдиката радника у просвети Србије, чији је ФБГ придружени члан у коме остварује своју репрезентативност на републичком нивоу.

Посебна вредност оваквих споразума лежи у слободи на остваривању сарадње, али још више на међусобном поштовању и спречавању мешања у рад другог синдиката.

Споразум ће допринети да београдски синдикати просвете појачају свој заједнички наступ пред школским властима Београда. Претходна година нас уверава да ће се у томе успети.

3Comments

  1. admin каже:

    Када је у питању репрезентативност ФССШ на републичком нивоу, молим Вас да се стрпите још неколико дана!

  2. višnja каже:

    U mojoj školi izabran je novi presednik sindikata. Ko će mu potpisati Rešenje kada Antić i FSSŠ nemaju reprezentativnost na republičkom nivou?

  3. profesor каже:

    tesko nama sa Anticem

Top