Home >> Синдикат >> Пошто смо се погледали у очи – нема лекара без просветара

  • Форум
  • Коментари су искључени на Пошто смо се погледали у очи – нема лекара без просветара
Пошто смо се погледали у очи – нема лекара без просветара

Министар просвете Младен Шарчевић изјавио је да увођењем платних разреда плате никоме не могу бити смањене.

Како је казао, на веће коефицијенте могу рачунати просветари који раде у отежаним условима, као и они који имају педагошка звања.

„Они који раде у специјалним одељењима, где су деца са посебним потребама, затим у комбинованим одељењима, они су и до сада имали већи коефицијент и они улазе у већу категорију. Они људи који су имали педагошка звања такође улазе у већу категорију“, рекао је министар новинарима у Београду.

Шарчевић је изјавио ће сви синдикати у наредном периоду бити укључени у припрему Закона о систему плата у јавном сектору и да није звао представнике просветних синдиката, јер су они на одмору.

„Они су на одмору, а ја нисам имао дан одмора. Ја комуницирам са синдикатима преко свог саветника Милоша Благојевића. Чим се скупе са одмора, послао сам им допис да разговарамо“, рекао је Шарчевић новинарима у Београдској пословној школи.

Шарчевић је оценио да жалбе синдиката просвете и њихово незадовољство немају покриће. „То да су синдикати незадовољни је флоскула – ми смо незадовољни јер су сви боље прошли од нас. То не значи ништа. Ако постоје групације на буџету које су превариле просвету, онда ћемо заједнички то да изменимо“, казао је Шарчевић.

Објаснио је да је синдикатима предложио да саставе листу случајева где су просветни радници оштећени у нацрту закона.

„Такође, да се на нивоу градских синдиката седне и погледа у очи. Да кажу синдикалци да ли професор географије треба да има исту плату као лекар који је шест година учио и има специјализацију“, оценио је Шарчевић.

Извор: Б92

Top