Home >> Друштво >> После насиља над ученицом

После насиља над ученицом

Министарство послало инспекцију у школу, покренут поступак против насилника

Министарство просвете саопштило је данас, поводом случаја насиља у Техничкој школи у Аранђеловцу, да је после прикупљања релевантних информација покренут васпитно-дисциплински поступак против свих актера догађаја.

Ученицу Техничке šколе „Милета Николић“ у Аранђеловцу напали су школски другови и другарице, а на интернету се појавио и снимак.

Како се наводи у саопштењу Министарства, према информацијама из школе, одмах по сазнању о насиљу стручни сарадници обавестили су одељењског старешину, родитеље актера овог догађаја и директора, који је одмах обавестио Тим за заштиту ученика од насиља, злостављања и занемаривања.

Узете су изјаве од учесника у присуству родитеља.

„О свему су обавештени МУП и Центар за социјални рад, који су у оквиру својих надлежности започели даљу процедуру“, наводи се у саопштењу Министарства.

Инспекција у школи

Такође, Министарство је ангажовало све своје стручне капацитете, у реаговање је укључена Школска управа Крагујевац, а у школу ће бити хитно упућена и Републичка просветна инспекција у сарадњи са задуженима за заштиту од насиља у Министарству ради утврђивања стања и чињеница и предлагања мера и активности које треба предузети.

Министарство осудило овакво понашање.

„Сматрамо да је недопустиво да се конфликти решавају било каквим насилним понашањем и ово Министарство интензивно ради на стварању безбедног окружења у установама“, истиче се у саопштењу.

Претходно је и потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић најоштрије је осудио насиље над ученицом Техничке школе „Милета Николић“.

– „Страшне су сцене које се могу видети на снимку који се појавио на интернет порталима. Недопустиво је било какво насиље, а посебно вршњачко, јер то може оставити несагледиве последице на децу која су изложена малтретирању у том узрасту – навео је Стефановић.

Полиција ће, како је најавио, у сарадњи са надлежним тужилаштвом и Центром за социјални рад предузети све мере из своје надлежности како би овај случај био што пре решен.

(Танјуг)

Top