Home >> ПКУ,Синдикат,Штрајк >> Помозимо г. Костићу да уштеди!

Очекивана реакција Министарства просвете на једнодневни штрајк просветних радника

  

Помозимо г. Костићу да уштеди 900.000 €:

  

Уколико би помоћник министра просвете Зоран Костић од сваког штрајкача утерао једну дневницу, Министарство просвете би могло на седницу Владе да донесе једну подебелу торбу уштеђеног новца.

 

У основним и средњим школама ради 112.000 запослених, који примају 80.000 „целих“ плата. Јуче је штрајковало 80.000 наставника, одн. 60.000 „целих“ наставника. Једна дневница наставника износи 1.800 динара. Израчунајмо вредност израза:

 

УШТЕДА       = Број целих наставника у штрајку * дневница

= 60.000 * 1.800

= 108.000.000 динара

= 900.000 €

 

Помоћник министра просвете за инспекцијски надзор Зоран Костић прославио се и с пролећа 2011-те, када је просветним радницима у штрајку претио и одузимао им дневнице. Фотографија намргођеног и бркатог г. Костића у медијима опљачкала је тада професоре, утерала много пара држави и тиме стекла велико поверење тадашњег, следећег и садашњег министра просвете.

 

Уколико професори наставе са штрајковима, ето пара!

 

Фотографија је осванула у медијима, опет. Отвореним претњама просветним радницима, које медији преносе више него сам штрајк и протест професора, фотографија г. Костића показује у каквом јадном стању се налази наше образовање, а посебно Министарство просвете. Скретати пажњу са суштинских проблема образовања на репресију – то је, на жалост, ниво и г. Костића и министарства чији је он службеник.

 

Докле смо дошли?

 

Са таквим министарством просвете и таквим Костићима дошли смо докле смо дошли: да се наши стручњаци, који су завршили државне школе и факултете, запошљавају у најбољим приватним компанијама, а „стручњаци“ који су завршили приватне факултете – у органима државне и локалне управе и у експозитурама политичких странака.

Министарство просвете, које већ годинама протежира приватно образовање а уништава државно, у ситуацијама штрајка прибегава и оним старим добрим методама репресије из комунизма али, у недостатку праве радничке класе – дај шта даш! Удри по професорима, удри по адвокатима, удри по лекарима, удри по студентима! Обрачунај се са својом елитом!

One Comment

  1. Mile каже:

    A jel znate da gospodin Kostić mnogo voli mladu levačku jagnjetinu?

Top