Home >> Образовање >> Поједине школе продужени распуст надокнађују сажимањем градива

  • Форум
  • Коментари су искључени на Поједине школе продужени распуст надокнађују сажимањем градива
Поједине школе продужени распуст надокнађују сажимањем градива

Други део зимског распуста је због епидемије грипа продужен за још недељу дана, што је у први мах обрадовало ђаке, али је онда и њих и родитеље забринуло како ће часови бити надокнађени!

Одлука ће, како сазнајемо, бити појединачно на школама, а неколико је варијанти за надокнаду пропуштеног градива. Наставне суботе, продужетак школске године за недељу дана или сажимање градива, само су неке од опција којима школе приступају у оваким ванредним околностима.

У неким београдским образовним установама већ је одлучено на који начин ће надокнадити изгубљене дане.

– Пет наставних дана због продужетка зимског распуста надокнадићемо наставним суботама – каже Милан Саковић, директор Прве економске школе у Београду.
Суботе знају често да буду резервисане за разна такмичења, па самим тим школе нису увек у могућности да надокнађују наставу викендом.
Тачан план надокнаде ћемо имати следеће недеље. Желимо да ускладимо радне суботе са такмичењима, која се такође одржавају суботом. Стога ћемо део надокнаде извести највероватније кроз наставу, односно по час више дневно – истиче Биљана Лазаревски, директорка ОШ “Краљ Петар Први”.

У ОШ “Скадарлија” део часова ће бити надокнађен суботама, док ће се други део решити сажимањем градива, али уз одобрење Министарства просвете.

– Часови ће бити надокнађени у складу са одлуком школе. Највероватније два или три дана организовањем наставе суботом, а остало сажимањем градива, уз одобрење ресорног министарства – објашњава Мирјана Слобода, директорка установе.

Извор: Блиц

Top