Home >> ПКУ,Синдикат,Штрајк >> Подсећамо: Штрајк у просвети, 2011

Велики двомесечни штрајк запослених у образовању

 

У овом штрајку су учествовали скоро сви наставници у Србији, без обзира на (не)припадност одређеном синдикату. У одсудном моменту, у Првој београдској гимназији одржан је састанак три републичка синдиката просвете. Четврти (као и обично у последњих 20 година), није био са нама. Док је СОС већ договорио издају штрајка са тадашњим министром Обрадовићем, остали синдикати су били сложни у својим захтевима. Ипак, штрајк није донео жељене резултате!

 

9Comments

 1. Đorđe каже:

  Štrajk se urušio na početku, kad je USPRS rekla da ima izvore u Vladi koji rekoše da ima para i ima sluha za naše probleme. Samo smo blentavo poverovali. Sad znamo da je organizovan državi na ruku, a nama na nos!

 2. просветар каже:

  Морам да подсетим колеге да се штрајк урушио оног тренутка када су представници СОС-а и СРПС-а потписали споразум. Потом је председник СРПС-а повукао потпис. Иако је њихов председник променио одлуку чланови његовог синдиката а нарочито у Војводини (НСПРВ) су чинили све да шзтајк престане. Чисто да се зна са ким ФБГ сарађује и чији је члан.

  • admin каже:

   Јел’ то било онда када УСПРС за два месеца није одржала ниједан састанак Штрајкачког одбора и када је ФБГ четири пута дизао узбуну јер је председник УСПРС спавао сваког петка на понедељак?

  • гром каже:

   Штрајк је наука а не проглашење.
   Има и књига.
   Тек толико. А ми и даље можемо да сматрамо да је штрајк кад ко од синдикалних “лидера“ прогласи штрајк објавом у некој новини, ТВ-у…..
   Ееееееееееееее, и баба би ….

  • просветар каже:

   То је тај, па ми је још мање јасно шта ће ФБГ у још горем синдикату.

 3. Prosvetar каже:

  Kad vec pominjete strajk, sta je ostalo od vaseg „petodnevnog“ strajka najavljenog jos proletos i gromoglasno najavljivanog, zamlacivanje naroda? „Dobro pripremljeni strajk“? Ili ste se samo salili? Prozivate druge sindikate a sta vi gospodo radite? Ubirate clanarinu i zamlacujete narod?

 4. гром каже:

  Штрајк је био лоше вођен, односно није ни вођен него препуштен сам себи и како је плануо тако је и утрн’о.
  Штрајк није позив, проглас, распис…већ посао који се зна да ради или не зна, који се ради или не ради.
  Када се штрајкује за организаторе штрајка нема спавања.
  Крвав је то пос’о, али…, ако нећеш да га радиш како ваља немој ни да га радиш јер се онда у тај алат, институцију… губи поверење; баш као што се догодило.

 5. Natasa каже:

  Samo napravite listu ozbiljnih zahteva, gde naravno i plate treba da budu deo liste. Podrzavace vas i roditelji ako se teme koje su zajednicka briga i nastavnika i roditelja nadju na listi.

Top