Home >> ПКУ,Синдикат,Штрајк >> По чијем налогу раде директори школа?

Састанак у Министарству просвете

 

По чијем налогу раде директори школа?

 

braj

 

Ко наређује директорима школа по Србији да терају професорке у пензију?

 

Већ за 12 дана, у пензију би требало „отерати“ око 6.000 радница у просвети и око 3.500 радница у здравству. У преводу, то би значило да би око 5.000 професорки и око 1.800 лекарки-специјалисткиња требало да оде силом у пензију.

Председник Синдиката радника у просвети Србије Слободан Брајковић је министру просвете указао на чињеницу да је заштитник грађана Саша Јанковић управо упутио Уставном суду захтев за оцену уставности спорног закона. Министар је изразио став да и он није за примену тог закона у просвети, јер у просвети нема укидања радних места, па тако нема разлога за примену овог закона у образовању. Додао је и да ће Влада РС у петак одлучити да ли ће се примена спорног закона одложити до даљег.

На данашњем састанку синдиката просвете и два министарства, нико није ништа знао о намерама многих директора школа да своје професорке, које испуњавају право на старосну пензију, на силу терају у пензију већ од 12. октобра , а најкасније од 1. јануара 2016.

Министарка за државну управу и локалну самоуправу није била присутна, иако је била најављена. Министар просвете Вербић понашао се као да је и он синдикалац, јер је за све проблеме упућивао синдикате на министра за финансије Вујовића и на Владу РС.

  1. октобар 2015             
Top