Home >> ПКУ,Синдикат,Штрајк >> План наставка штрајка

 

Уколико министар просвете поново одузме од плате запосленима у штрајку и не понуди на потпис ПКУ, штрајк неминовно иде ка радикализацији.

 

5Comments

 1. Jasmina каже:

  Ma sve je kobajagi! Ili ja ne razumem…
  Ovaj dopis tumačim: ako nam DA da potpišemo PKU završavamo štrajk. Jer, već se pregovara o poboljšanju materijalnog položaja, a oduzeto će biti vraćeno kada nadoknadimo časove. A KADA i KAKO će se nadoknaditi ti časovi?! Nije mi jasno.

 2. Mao Ce каже:

  …e da…zaboravih da napišem…možda škole u kojima je oslabio ili prekinut štrajk nisu to uradile zbog njegovih pritisaka, već se ljudi umorili (ili razočarali) od čekanja bitke, pa kriveći komandante, jednostavno su se predali (preživljavanje je osnova života, a ne ponos). Nekada mi je jedno malo dete reklo (nebitno zašto)…“SVE U SVOJE VREME“, a mi…čini mi se da „malo“ kasnimo…bar 15 – 30 dana.Ja sam tu i dalje verujem u pobedu.

 3. Mao Ce каже:

  Pored zahteva sa početka štrajka, trebalo bi insistirati (usloviti prekid štrajka) na vraćanju dodatno oduzetog novca…da vidi „naš“ ministar da batina ima dva kraja i da je on suviše mali da maše istom, jer nit’ je on Miloš, nit’ je nas dvoje, a nismo ni loši.
  Pokazati gde mu je mesto, jer će on to nama uraditi, bez ikakve griže savesti.
  Kad mu pokažemo mesto, sa više poštovanja će da pristupa bilo čemu vezano za nas. To će biti dobra lekcija (Nastavna jedinica: „Batina ima dva kraja“, Nastavna tema „O samopoštovanju i poštovanju drugih“) i za njegove savetnike, pomoćnike i naslednika, ali i za sve ostale, uključujući i nas. (on malo više da nauči o poštovanju drugih, a mi o samopoštovanju)
  Veliki je samo kada ispoljava silu, kada se služi ucenama, prinudom, kada koristi sva sredstva da ostvari ono što je namerio, kada se drži principa, (čak i kada zna da nije u pravu), ali…ipak…on je samo mali čovek, koji ne zna da reši problem za dobro svih.

 4. Vladan Božović каже:

  Ja nisam štrajkovao da bih nadoknađivao časove, a verujem da tako misle i mnoge moje kolega. Što se mene tiče mogu i sindikati i ministarstvo prosvete da zaborave na nadoknadu časova, ne pada mi na pamet da nadoknađujem časove, osim ako ne mislite na onu farsu od prošlog puta kada su se „kobajagi“ nadoknađivali časovi. To nije moj stil.

Top