Home >> Синдикат,Штрајк >> Петар Благојевић по трећи пут штрајкује глађу
Петар Благојевић по трећи пут штрајкује глађу

Због неажурности Школске управе Крагујевац, професор по трећи пут штрајкује глађу

Професор техничког образовања и информатике Петар Благојевић принуђен да по трећи пут штрајкује глађу испред Министарства просвете

Двојица професора, Петар Благојевић и Живадин Дисић, до сада су два пута штрајковали глађу због неправедно одузетих лиценци и губитка посла у својим школама.

Уз подршку Форума београдских гимназија (ФБГ), штрајкачи глађу су успели да им се врате неправедно одузете лиценце за рад, а министар просвете Младен Шарчевић им је обећао и посао – макар на одређено време.

Живадин Дисић је то и остварио, захваљујући доброј координацији Богољуба Лазаревића, помоћника министра за инспекцијске послове и Школске управе Ниш.

Међутим, Школска управа Крагујевац не жели да спроведе налоге из Министарства просвете, иако за Благојевића има посла у неколико крагујевачких школа. Петар Благојевић и даље нема посао.

Због тога се одлучио и на трећи штрајк глађу, од понедељка 12. јуна, овога пута сам.

ФБГ је контактирао надлежне у министарству и очекује пријем и хитно решење овог случаја.

(ФБГ)

One Comment

  1. петар благојевић каже:

    Три године су ми, миц по миц, одузимали фонд, да би ми због мојих сталних жалби што се то чини без законом предвиђеног бодовања одузели и лиценцу. Директорка која ме је прогласила злостављачем, штавише, током саслушања пред судом изјавила је да ми је отказ дала по налогу инспекције, и управе.
    И током тих протеклих година посла је увек било и за професоре техничког, и за информатичар.
    Зато у мом случају ништа неће бити решено ХИТНО.

    Ипак, захваљујем и на ентузијазму и на подршци.

Top