Home >> Друштво,Образовање >> Пет дана за предлоге измена закона

Министарство просвете, науке и технолошког развоја (МПНТР) упутило је свим репрезентативним синдикатима просвете допис, у коме их извештава о предстојећим изменама и допунама Закона о основама система образовања и васпитања. МПНТР је синдикатима великодушно понудило да сачине предлоге измена и допуна наведеног закона, ОД СРЕДЕ ДО ПОНЕДЕЉКА!!!

 

 

Само пет дана

 

Познато је да су, у држави у којој су синдикати практично разбијени, једино синдикати просвете организовани и увек спремни за дијалог с влашћу. Утолико не зачуђује потез МПНТР, које је синдикатима дало рок од само пет дана да се изјасне о овако важној проблематици. Још један пример неспремности и неспособности државе. Манипулисање синдикатима просвете од стране МПНТР само говори у прилог тези ФБГ-а да је образовање свесно маргинализовано и од стране државе препуштено МПНТР-у у гето, са задатком да се никако не дозволи да ишта у образовању крене на боље.

 

Реформатори из МПНТР и будући кривци

 

Они који себе називају реформаторима – уствари чувају постојећи систем образовања. Уводећи стандарде непримерене нашем друштвеном развоју, они већ унапред имају обезбеђене кривце за своје неуспехе и за катастрофу која чека наше образовање. Ти будући кривци су синдикати просвете, тј. њихових 60.000 чланова – половина запослених у образовању.

 

Превођење дечице

 

Сутра, када успешно буду пропали скупи пројекти инклузије, лиценци за директоре, стандарда постигнућа за средњу школу и гимназију, истеривања с посла због штрајка, немогућег и ничим награђеног стручног усавршавања и … и превођења дечице преко пешачког прелаза,   МПНТР ће рећи: “Криви су синдикати, имали су пет дана, ми смо их питали, што нису нешто учинили а, уосталом, они само мисле на плате“.

Top