Home >> Друштво,Слајдер >> Пензионер који је вратио Вучићу 5.000 динара

  • Коментари су искључени на Пензионер који је вратио Вучићу 5.000 динара
Пензионер који је вратио Вучићу 5.000 динара

Делић поручио премијеру: Милостињу не желим, отели сте ми 307.645 динара“

Инструктор летења у пензији Миле Делић поштанском упутницом проследио је премијеру Александру Вучићу једнократну помоћ у износу од пет хиљада динара која је исплаћена пензионерима, са поруком „Милостињу не желим, отели сте ми 307.645 динара“.

Миле Делић овај чин објашњава својом резигнираношћу због Закона о привременом начину уређивања исплате пензије који је донет 2014. године, јер сада, како каже, након свих малверзација, прима само 47 одсто од пензије која му следује.

– Откад је почео да се примењује закон, председник Владе, фудбалским речником речено, игра грубо. Овим поступком је улетео у шеснаестерац и поставио ђон. Е тад нисам могао издржати, то је жути картон што се мене тиче. Ја сам страховито повређен јер ја имам више радног стажа у леђном положају авиона него што он има уопште радног стажа у некој фирми – прича нам Делић док седимо у његовом стану на Бежанијској коси.

upla

Бивши професор на Ваздухопловној војној академији пензионисао се 1. јануара 1994, када је НАТО наредио да се смањи број војника у СРЈ. Сада је председник градског одбора Удружења синдиката пензионисаних војних лица и члан Удружења синдиката пензионера Србије. Каже да са те позиције жели да мотивише и друге, првенствено пензионере да се боре за оно што су зарадили у свом радном веку.

– Мени је циљ да намамим пензионере да прикупимо 30.000 потписа од народне иницијативе пошто имамо подршку из Скупштине, да тај закон поништимо. А даљи циљ нам је да Фонд ПИО вратимо онима којима припада. Да њиме руководи Управни одбор, са 21 чланом, као и раније – истиче Делић.

Премијеру је писао већ једанаест пута у претходне две године, још од када је предлог Закона објављен, али до данас није добио никакав одговор. Каже да је његова порука премијеру тада била, а и сада је: „Молим Вас пензије немојте дирати, то је моје стечено право, моја мала имовина. Не дирајте ми то“.

Са Вучићем, каже, не жели лични сукоб, ово је само начин да изрази неслагање са његовим потезима који се тичу пензионера.

– Мене занима искључиво овај синдикални, социјални и економски ефекат. Сад ми је прилика, не радим ништа незаконито или грубо, нећу да будем прост и безобразан. То је грађански бунт – наглашава Делић.

Прва потврда да је његов гест исправан, каже Делић, била му је осмех подршке девојке на шалтеру где је предао упутницу. У међувремену, слика упутнице којом је проследио новац премијеру преплавила је друштвене мреже и наишла на бројна одобравања. Људи су коментарисали његову храброст, а он каже да за овакав чин не треба много храбрости већ само резон.

(Данас)

Top