Home >> Друштво >> Патријарх Иринеј за шетњу против геј параде

  • Форум
  • Коментари су искључени на Патријарх Иринеј за шетњу против геј параде
Патријарх Иринеј за шетњу против геј параде

Одговор Српске цркве на најављену ЛГБТ фешту

Патријарх Иринеј благословио одржавање ‘породичне шетње’ која ће у петак ићи од Храма Светог Саве до Саборне цркве у Београду … Молебан предвиђен испред споменика цару Николају.

Патријарх српски Иринеј дао је благослов невладиној организацији „Породични сабор“ да у петак, 16. септембра, у центру Београда организује „породичну шетњу“ која ће ићи од Храма Светог Саве до Саборне цркве.

pederi

Ова шетња организује се као одговор на геј параду заказану за недељу 19. септембар.

Српска православна црква тако је још једном недвосмислено устала у одбрану традиционалних, породичних вредности, а насупрот нарастајућој идеологији хомосексуализма.

Током шетње, која ће се одржати два дана пре параде гејева, читаће се молебан код споменика Светом цару Николају II Романову, спасиоцу Србије у Првом светском рату.

Благослов и подстицај

Занимљиво је и да у организацији „Породичног сабора“, иначе руско-српске организације, читаве ове седмице траје „Недеља породичног јединства“.

Она се одржава паралелно са ЛГБТ „Недељом поноса“ (?!), а током ње биће организоване расправе и предавања о могућим погубним последицама новог Грађанског законика, који легализује хомосексуалне бракове и дозвољава гејевима да усвајају децу.

Православни аналитичар и један од предавача на „Недељи породичног јединства“ Владимир Димитријевић каже да култ породице и рађања мора бити први и основни задатак и државе и друштва.

– То посебно важи за земљу у којој сваке године нестане град величине Горњег Милановца и у коме је губитак између два пописа био чак 400.000 људи! Благослов патријарха Иринеја „Породичном сабору“ зато је подстицај свима не само да се замислимо него и да кренемо у конкретну акцију, од давања плата и привилегија мајкама с више деце до медијске подршке рађању и подизању деце – напомиње Димитријевић и предлаже да, као Руси, уведемо дан породице као државни празник.

„Породични сабор“ тврди да нови Грађански законик уводи:
* одузимање деце од стране државе и због једног васпитног ударца по дететовој задњици
* легализацију хомосексуалних заједница којима ће се одобрити да усвајају децу
* увођење промоције хомосексуалности у образовни систем од вртића до факултета
* сурогатно материнство и еутаназију

Професор ФПН Зоран Стојиљковић каже да је за демократију добро да имамо и геј параду и породичну шетњу.

– Добро је да имамо и ЛГБТ параду и породичну шетњу, јер у демократији не треба сви да мислимо исто, већ да полемике водимо кроз културни дијалог. Немам проблем да неку од тих манифестација подржи врх СПЦ, као што ћемо на оној паради видети све представнике међународних невладиних организација и западних амбасада – оцењује Стојиљковић и додаје да би у светлу хришћанске самилости и солидарности, СПЦ некад могла да осуди и корупцију и експлоатацију радника, која доводи до сиромаштва.

Само без насиља

На другој страни, један од организатора геј параде Горан Милетић истиче да су слобода изражавања и окупљања основна људска права и да држава мора да их гарантује и осигура свима.

– Међутим, држава не сме да дозволи догађаје на којима се промовише или користи насиље. Иако се надам да најављени догађаји неће бити насилни, до сада је на њима увек коришћен говор мржње против ЛГБТ заједнице – упозорава Милетић.

(„Информер“)

Top