Home >> Друштво >> Парада: Зар Драгојевић да нам васпитава децу?

  • Форум
  • Коментари су искључени на Парада: Зар Драгојевић да нам васпитава децу?
Парада: Зар Драгојевић да нам васпитава децу?

Насиље над образовањем

Министарство просвете РС послало је многим директорима школа званичан допис у коме им „топло“ препоручује бесплатну пројекцију „топлог“ филма „Парада“ Срђана Драгојевића, са следећим сугестијама и циљевима:

  • Да им се на пројекцији обрати начелник Школске управе
  • Да им се обрати и сâм редитељ филма Срђан  Драгојевић
  • Да школе организују пројекције овог филма за своје ученике (за које би ученици плаћали улазнице по нижој цени)
  • Да наставници грађанског васпитања на својим редовним часовима дискутују са ученицима (ваљда на теме хомосексуализма, насиља, као и конфликта једног са другим!?!)

Овај скандал појашњава који су стварни циљеви увођења грађанског васпитања. Такође је јасно да је оно уведено заједно са верским васпитањем да би се дао легитимитет разним глобалистичким смицалицама како би се оне, једна по једна, уградиле у званични процес образовања.

Једна од тих смицалица је продор хомосексуализма – јако осетљиве, провокативне, политизоване и проблематичне теме, у ђачке учионице. Тако би наши ученици, који се још увек поверавају мами и тати, који можда још нису до краја формирали своју сексуалност, који не изучавају предмете из области здравља и секса, и који тек од треће године средње школе почињу да проучавају друштвене односе, још у основној школи дискутовали о филму у коме јадне хомосексуалце туку мангупи-навијачи, угрожавајући им на тај начин њихова људска права.

Нећемо давати остала образложења о штети које образовању може нанети овакав гест Министарства просвете. Зато ћемо овде и завршити, питањем: Зар Драгојевић да нам васпитава децу?

Top