Home >> Друштво >> Палма у Грчку води 350 учитеља

  • Коментари су искључени на Палма у Грчку води 350 учитеља
Палма у Грчку води 350 учитеља

Просветни радници у Јагодини, иду на летовање о трошку града

Председник Скупштине града Јагодине и народни посланик Драган Марковић – Палма, изјавио је данас, да ће у организацији града и финансирано из буџета, идућег месеца у  Грчкој боравити 350 учитеља из Јагодине.

„Августа месеца у Грчку ћемо довести све разредне старешине из свих школа и све учитеље који су преузели прве разреде основних школа на територији Јагодине, њих око 350”, рекао је Марковић, који је јуче у  грчком летовалишту Паралија, посетио групу матураната средњих школа Јагодине који тамо летују о трошку града.

Према његовим речима, „просветни радници једноставно заслужују много више него што су њихова примања“.

Марковић, који је и председник Јединствене Србије, подсетио је да Јагодина 13 година организује и финансира из буџета летовање матураната средњих школа у Грчкој и ученика који су завршили четврти и осми разред основних школа, у Црној Гори.

„Ове године ће у Грчку, организовано, доћи преко 3.000 грађана Јагодине: средњошколци, студенти, пољопривредници, привредници, пензионери, спортисти, чланови КУД… а њихов боравак у Грчкој финансираће се из буџета града”, рекао је он.

Марковић је објаснио одакле новац за та путовања: „Ми смо град који штеди. Сигуран сам да смо једино место у Србији где чланови Градског већа не примају плату, одборници не примају дневнице, нема путних трошкова… Када саберемо све оно на шта имамо право, а не трошимо, месечно то изађе између осам и по и девет милиона динара. Уз то смо једини који за оваква путовања обезбеђују донаторе и тако смо 28. маја  у Грчку водили 400 људи разних занимања – подвукао је лидер ЈС.

Марковић је рекао матурантима, да их град не води само на море „већ води рачуна и како да их запосли када заврше средње школе и факултете”.

„Град у овом тренутку има потписаних 12 уговора са страним инвеститорима. Ради седам фабрика, а још пет ће бити готово крајем ове, или почетком наредне године тако да ће сви, који то желе моћи да се запосле”, рекао је Марковић.

Ми се боримо да млади људи не одлазе у Европу и свет „трбухом за крухом” већ да остану у Србији и да раде у нашој држави, додао је он.

„Наравно, није довољно да шаљемо само поруке да остану, морамо, показати делом, која су то нова радна места, закључио је Марковић.

(Политика)

 

Top