Home >> Друштво,Култура >> Отимају нам нашу децу

Коментар ФБГ: Не пропада Србија само на Косову, она пропада и преко индоктринације младе генерације, коју ЕУ спроводи уз здушну подршку наших политичара. Неко сутра треба да се изјашњава о евроинтеграцијама, да укида ћирилицу, да дозвољава прљаве технологије, да увози нуклеарни отпад, да пљује по православљу, да одобрава идиот-факултете, да увози ГМО, да… …једном речи – да „промовише солидарност, толеранциjу, неформално образовање и међукултурални диjалог“, и то „без обзира на њихово образовање“!!!

Не примећујемо како нам полако, али сигурно, отимају нашу децу: 

 

 

Танјуг, 09.05.2013 08:24

 

Грубjешић и Дежер са средњошколцима о EУ

 

БEOГРAД – Потпредседница Владе за европске интеграциjе Сузана Грубjешић и шеф Делегациjе Eвропске униjе у Србиjи Венсан Дежер данас ће, поводом Дана Eвропе, разговарати у Београду са 500 средњошколаца из разних делова Србиjе.

Oни ће одговарати на питања ученика из осам градова Србиjе, а покушаће да им приближе чињеницу да ће управо млади коjи сада одрастаjу у Србиjи имати наjвише користи европских интеграциjа,“посебно у областима образовања, слободног кретања и запош

љавања“.

Сва истраживања jавног мњења показуjу да млади наjвише подржаваjу улазак Србиjе у EУ, а њихови родитељи су свесни да ће европске интеграциjе донести бољу будућност њиховоj деци, саопштила jе канцелареиjа Владе Србиjе за сарадњу с медиjима.

EУ своjим политикама промовише мобилност младих унутар граница EУ, неформално образовање и међукултурални диjалог, те укључивање свих младих људи без обзира на њихово образовање, социjални положаj или културу из коjе долазе, подсећа се у саопштењу.

На таj начин се развиjа солидарност и толеранциjа међу младима, jача разумевање међу младима у различитим земљама, ствараjу могућности за развоj квалитетног система подршке омладинским активностим и организациjама на нивоу Eвропе.

фото Танјуг, С. Радовановић (илустрациjа)

19Comments

 1. sociolog каже:

  svako ima pravo na misljenje i izbor ali niko nema pravo da skriveno namece fasisticke ideje i siri mrznju a to se upravo radi u ovom tekstu. Sada nam popovi namecu verske stavove koje su covecanstvo zavile u crno u srednjem veku ali to neko ne zeli da sagleda na pravi nacin vec se sa punim ushicenjem hvata za versku dogmu naviknut na raniju komunisticku pa u praznini indoktitacije mesa babe i zabe.

 2. admin каже:

  Ју-ју-ју! Ми смо само хтели да укажемо на један идеолошки аспект новог светског поретка, који се тиче образовања! Шта би тек било да смо предложили да Двери крену по школама и да ученицима деле памфлете! Наравно, њима то не би било дозвољено, што је на месту. Али, зато Европа може да улази у српске школе и да врши пропаганду што, видим, поздрављате. Имате право на своје мишљење, али има и ФБГ: наша деца би морала да остану овде и да се укључе у изградњу Србије, а наш задатак (наставника и васпитача) је да им то стално објашњавамо, кад већ наша политичка елита мисли другачије (одн. не мисли ништа). А ви се, драги наши коментатори, распричали као да ФБГ заговара штатигајазнамнкакву мржњу и нетрпељивост…

  • Agbar каже:

   U novom svetskom poretku znanje i novac igraju kljucnu ulogu: ko ima puno para,imace i da plati kvalitetno obrazovanje potrebno za ukljucivanje u uski krug vladajuce svetske elite.
   Ko nema para, bice osudjen da se obrazuje u drzavnim obrazovnim institucijama (u kojima vladaju evropska pravila za buduce robove) i da postane rob odnosno obican radnik malobrojne svetske elite. Umesto da nastavnici savetuju ostanak na brodu koji sigurno tone, trebalo bi da savetuju ukljucivanje u novi svetski poredak ( sa bilo kod mesta u svetu a najbolje bi bilo sa mesta neke vec uredjene, perspektivne zemlje, a to svakako nije Srbija niti ce to ikada biti jer se ovde na vlasti redjaju budale, a budale radjaju budale i nece dozvoliti da pametan dodje na vlast). Trebalo bi da savetuju individualnu borbu a svaki individualni uspeh pojedinca u svetu ce biti i uspeh Srbije, s nadom da ce deo tog uspeha vratiti domovini u bilo kom vidu.

 3. гром каже:

  Поштујмо туђе мишљење и када нам не прија, не слажемо се…
  Свако од нас има право да више воли православље од католицизма, да се сећа шта су нам одавна радили и да им не верује, да сматра да су нам већи пријатељи они који нас нису бомбардовали од оних који јеси и који са гађали нас и убијали нашу децу, родитеље, рођаке…

  • mirjana stanulov каже:

   eto vidis ja ne mrzim ni pravoslavace ni katolike iako ne pripadam ni jednoj veri. Ja ne mrzim Ruse koji su tokom drugog svetskog rata na putu za Berlin ubili mog dedu, silovali moju babu, opljackali i zapalili kucu, isto tako ne mrzim ni amerikance koji su nas bmbardovali 99, ja ne mrzim nikog. Ja samo ne mogu da podrzavam politiku koja kaze ili jesi ili nisi kao u onoj reklami za lav pivo. Svaka ostrascenost vodi u sovinizam fasizam u krajnost koja ne moze da dovede do napretka. A u to se pretvorio ne samo ovaj sindikat vec svi sindikati prosvete, vecina politicara, i razni mediokriteti koji nam dele lekcije iz svakodnevnog zivota.

  • гром каже:

   Мирјани Станулов: о мржњи нисам говорио јер ми је то осећање страно! Говорио сам само о љубави и о томе да не моримо сви да волимо исто али да свако од нас има право избора и да то треба поштовати и то без икаквог острашћивања! Увек имам на уму да немрзети не значи и волети, не неверовати не значи и веровати…
   И не бих више о овоме!

 4. ankica каже:

  ovo je sramota
  posle ovakvih stavova razmislicu da li cu i dalje biti clan FBG

  • admin каже:

   Анкице, немојте дуго и много да размишљате! Имамо посла, немамо времена да чекамо „коме ћете се царству“!

 5. olgica каже:

  Zalosno je u sta se pretvorio ovaj i ostali sindikati prosvete. Nije ni cudo kakav ministar takvi sindikalisti

 6. Ljuta psiholoskinja каже:

  NENO, NENO, NENO!!!!

 7. siljko каже:

  Narode, ti si stoka! Jebo ovakve profesore, deca vam se smeju!!!!

 8. svastika каже:

  NENO, NENO, NENO !!! Jesu li Dveri zabranjene? Da li su Dveri bilo gde i bilo kada oznacene na bilo koji nacin? Da li je pravo na pedofiliju dato samo pederima iz Evrope?

  • Vladan Božović каже:

   Svastika, koliko sam razumeo, pravo na pedofiliju i pederastiju imaju i naši popovi, a ne samo evropski pederi.
   Baš se radujem što će ove godine paradi „ponosa“ da se pridruži sveštenstvo…..jel neko ono reče parada „srama“.

 9. слободан каже:

  Подржавам „благу националистичку линију“ ФБГ-а. Вероватно из разлога што образовање једне државе истовремено мора да мисли и о својој нацији и о глобалној компоненти.

 10. nena каже:

  da li je ovo saopstenje dveri i pedofilskih nastrojenih episkopa

Top