Home >> Образовање,ПКУ,Синдикат,Часопис,Штрајк >> Осми број часописа ФБГ

Током ове недеље, у све гимназије Србије

стићи ће нови, осми број часописа Форума београдских гимназија.

Ако сте нестрпљиви, прелистајте одмах!

 

2Comments

 1. Vladan Božović каже:

  Prvo pohvale, časopisi su odlični, čitao sam neke brojeve i prijatno sam iznenađen kvalitetom.
  Odavno sam spremio jedan komentar, ali kako komentari nisu funkcionisali, koristim priliku da ga sada objavim.

  KOLIKO VREDI 40 GODINA RADA U PROSVETI

  U noći između subote i nedelje početkom maja, u Las Vegasu, održao se istorijski bokserski duel, između Amerikanca Flojda Mejvedera juniora i Manija Pakjaoa sa Filipina.
  Prema najskromnijim procenama Mejveder će zaraditi 150 miliona eura, a Pakjao 100 miliona u toj, jednoj jedinoj borbi. Kako borba traje 12 rundi po tri minuta, Mejvejder će u svakoj SEKUNDI zaraditi 69444 eura, A Pakjao „skromnih“ 46296 eura. Ovi podaci su preuzeti iz „POLITIKINOG“ novinskog članka, tako da ako oni lažu, lažem i ja.
  Kakve sad to veze ima sa prosvetom u Srbiji. Evo kakve. Trenutna plata „prosvetara“ sa visokom stručnom spremom je oko 350 eura (prosek). Na godišnjem nivou to je 4200 eura, puta 40 godina, „izađe“ oko 168000 eura, ali kako je bilo perioda kada smo primali i po 3 marke, zaokružićemo na 140000 eura
  Pa koliko vredi plata u prosveti za 40 godina mukotrpnog rada. Vredi tačno 2 sekunde Mejvederove borbe u ringu, dve sekunde druže, po uzoru na Borinih dva dinara druže.
  Nije meni krivo za njih. Otkad je sveta i veka, još od doba gladijatora, pa na ovamo, ljudi su plaćali basnoslovne sume da bi gledali spektakl. Meni je krivo što se u ovoj zemlji prosvetitelji potplaćeni i obespravljeni toliko, da 40 GODINA vrede kao DVE sekunde. Tako je to, nekome u polu-stolećima, a nekima u sekundama, nekima je život rat, a nekome brat, samo je prosvetarima uvek rat, a nikada brat.

 2. Svetlana каже:

  Cekam vec duze vreme vas casopis. Sta je, malo ste posustali?

Top