Home >> Упис >> Оптужбе министра Шарчевића да је тест „проваљен“ у школама нереалне

  • Форум
  • Коментари су искључени на Оптужбе министра Шарчевића да је тест „проваљен“ у школама нереалне
Оптужбе министра Шарчевића да је тест „проваљен“ у школама нереалне

Неколико стотина ученика и ученица београдских основних школа се поново окупило испред зграде Министарства просвете. Они и даље захтевају поништавање овогодишњег пријемног испита за упис у средње школе и оставку министра Шарчевића.

Како јавља Н1, након што нису успели да договоре састанак са представницима Министарства матуранти су кренули у протестну шетњу преко Трга Славија и улице Краља Милана до зграде председништва Србије где су захтевали оставке.

Александар Марков из Форума београдских гимназија је за Машину рекао да је незадовољство родитеља и деце „разумљиво“.

Осврћући се на изјаве министра Шарчевића поводом појављивања теста из математике у јавности пред испит, Марков нам је рекао:

Нереално звуче оптужбе министра о томе да је проблем настао у школама. Како смо обавештени из медија тест из математике је још током ноћи доспео до јавности, а у школе фабрички запечаћене кесе са тестовима стижу тек ујутру и отварају се када дође супервизор. Видећемо шта ће рећи истрага.

Да подсетимо, испит из математике је одложен након што су тестови процурели у јавност пре полагања које је требало јуче да се одржи, што је довело до спонтаног протеста матураната.

Како саопштавају из Министарства просвете данас је полагање комбинованог испита одржано, иако велики број ученика и ученица након проблема са тестом из математике и даље захтева поништавање пријемних испита.

Извор: Машина

Top