Home >> ПКУ,Синдикат,Штрајк >> Одлука СРПС о прекиду штрајка

 

Овом одлуком, данас је завршен штрајк у просвети који је водио СРПС. Захваљујемо се свим својим члановима и свим запосленим у просвети на поверењу које су нам указали. Боље нисмо умели.

Никога се нисмо плашили и имали смо намеру да водимо штрајк све док нас подржавају наше школе. Министар просвете је морао да се појави пред 58 чланова одбора СРПС и УСПРС, јер два председника нису хтели да потпишу неповољан Споразум. Министар је пред њима дао гаранције које нису безначајне, а питање своје личне  одговорности им је понудио за крај године, уколико не буде платних разреда.

Једини разлог за излазак из штрајка је био замор наших школа у штрејку и масовно одустајање. Ипак, штрајк јесте донео неки бољитак, али, о томе ћемо ускоро.

Још једном, хвала вам свима!

Слободан Брајковић, председник СРПС

 

One Comment

  1. Jasmina каже:

    A niko o novom pravilniku o finansiranju, koji je napisan jos pocetkom aprila! E jadni mi… Pocelo se od strucnih saradnika i administrativno-tehnickih radnika. Doci ce i nastavnici na red. U vreme strajka, ministar menja pravilnik o finansiranju, nikoga ne obavestava, da li su ona 2 sindikata sto ne strajkuju od februara ucestvovala u iyradi tih pravilnika
    http://www.unijasprs.org.rs/index.php?option=com_content&task=view&id=22124&Itemid=1

Top