Home >> Образовање >> Обука наставника за основну дигиталну писменост

  • Коментари су искључени на Обука наставника за основну дигиталну писменост
Обука наставника за основну дигиталну писменост

Позив Министарства просвете школама за стручно усавршавање наставника за основну дигиталну писменост

На позив Министарства просвете за стручно усавршавање наставника за основну дигиталну писменост још се није пријавио довољан број школа. До јуче се пријавило педесетак, а средства су обезбеђена за око 200 њих. Рок за пријаве истиче у понедељак.

 – Овај пројекат остао је у сенци завршних испита па школе вероватно нису обратиле пажњу на наш јавни позив. Зато их позивамо да што пре процене колико наставника нема основну дигиталну писменост, па да се пријаве – каже Снежана Марковић, саветник за ИКТ у Министарству просвете.

Она наводи да је веома важно да сви наставници и стручни сарадници овладају употребом дигиталних технологија у настави и вођењу администрације, јер се школе налазе у фази преласка вођења администрације са папира на компјутере.

– Посебно је важно да наставници буду оспособљени за употребу дигиталне технологије у настави јер она омогућава да квалитетније испланирају и реализују наставу, да и сами буду креатори, да овладају етичким и безбедносним аспектима употребе ИКТ, као и да прате напредак ученика – каже Снежана Марковић.

Бесплатно

Програм стручног усавршавања реализоваће се у школама почев од 15. августа 2017. године. Програм стручног усавршавања биће бесплатан за учеснике.

(Новости)

Top