Home >> Друштво >> О закону о правима детета: Добрица Ерић

Добрица Ерић, говорећи на једној конференцији за медије, истакао је да га је преднацрт Закона  о правима детета веома узнемирио и натерао да се овим путем обрати јавности.

„Овај преднацрт је Посмртница породици и нашем народу, и његов циљ је да се деца не рађају. Овај преднацрт не би смео да прође без референдума, и то породичног референдума, јер о овоме треба да се чују родитељи. И уопште овај закон нам не треба. Дете кад је мало треба усмерити, а не давати му толика права које оно може да злоупотреби, као на пример да одлучује да ли дати право на увид родитељу у свој здравствени картон. Дакле, уопште се не зна за шта онда постоји родитељ и која је његова сврха, тј. Родитељ губи сврху.
Овај преднацрт је ново бомбардовање ове земље, и горе од онога које смо већ преживели. Зато што ова бомба пада у сваку кућу, у сваки дом, док су оне бомбе макар неке куће заобишле.
Ја бих са овим отишао пред Патријаха, јер можда још једино

Црква има снаге да ово спречи, можда ако би Патријарх дигао глас против овога можда би они у скупштини се освестили, јер они иначе не мисле својом главом већ су као дугмић које неко притиска.

У овом преднацрту нигде нема речи колико родитељ може да пружи своме детету, шта је са родитељима који немају шта да пруже деци сем љубави, али се зато каже да деца имају права да туже такве родитеље!

Родитеље који немају, који су незапослени, који се убијају, који су у депресији, који секу себи прсте, да би скренули пажњу на проблем…

Међутим, ништа ово није дошло преко ноћи! Пре 10 година, моји пријатељи и ја пронашли смо један текст у новинама, који је као Тањугова вест  објављен у Политици 25. 2005. а то је Амерички стратешки програм за терористичко уништење Русије, који је примењен и на друге нације, посебно православне народе у коме се каже:
1.    За заглупљивање народа уложити све… и злато и моћ… у људски мозак и свест посејати хаос и тако их приклонити лажним вредностима, а како, тако што треба наћи своје истомишљенике и савезнике у Русији, и другим земљама
2.     Извојевати губитак самосвести народа, литература, позоришта , биоскоп, сви ће величати најнижа људска осећања
3.    Подржавати и величати „уметнике“ који ће наметати и продубљивати у свест људи култ насиља, садизма, лажи, издаје, секса, свега неприродног.
4.    Неприметно али стално исмевати часност и поредак представљајући их тако архаичним
5.    Све људске пороке лаж, превару, пијанство, наркоманију, издајство, вешто неприметно наметати
6.    Само ће понеко увиђати шта се догађа , али такве ваља довести у неповољан положај односно у предмет за исмевање
7.    Људе придобијати још у младости зато главну пађњу усмерити на омладину, изопачаватије, кварити, учити разврату, од младих направити цинике и простаке, космополите,
Тако ће се стварати покољења једно за другим….“
Коментар ФБГ: Видео снимак говора Добрице Ерића можете погледати овде!

Top