Home >> Синдикат >> НСПРВ: Да се моментално испита одговорност директора школа!

  • Форум
  • Коментари су искључени на НСПРВ: Да се моментално испита одговорност директора школа!
НСПРВ: Да се моментално испита одговорност директора школа!

Министру просвете, Младену Шарчевићу

Поштовани господине министре,

Желимо на почетку да похвалимо резултат реакције нашег министарства, и решење о враћању лиценце колегама до окончања судских поступака. То само потврђује наш став да ово није ни смело да се деси! Ово је морало да се реши пре отпочињања штрајка глађу наших колега. Верујемо да Вам је то јасно.

Такође, враћање лиценци сматрамо само првим кораком. Он јесте тренутно био најпотребнији како би се агонија наших колега окончала, али ни изблиза није довољан. Подсећамо Вас на допис који смо Вам упутили пре два дана и желимо да Вам поручимо да се захтеви нису променили!

Понављамо, од Вас очекујемо да се моментално испита одговорност директора школа, школских одбора, одговорних у школским управама, одговорних у надлежним инспекцијама… и да сви они чија се одговорност утврди буду адекватно санкционисани. Ово више никада не сме да се понови! Очекујемо такође, да се понови дисциплински поступак о дешавању у школи у Нишу, где је до сада радио колега Дисић. Закони су закони само ако важе за свакога једнако.

Верујемо да Вам је јасно да ми немамо право да одступимо и да ћемо користити сва законска средства како би се правда задовољила. Не желећи да се уплићемо у исход судских поступка, од Вас очекујемо да уложите Ваш ауторитет како би се сви они што пре окончали. Тек тада можемо причати о успешном окончању ове страшне ситуације.

У Новом Саду Председник НСПРВ Ранко Хрњаз

14. фебруар 2017. године 

Top