Home >> Образовање,Упис >> НПС: Вишак огорчености због мањка емпатије

Коментар ФБГ: Посланици потписују петицију против министра просвете, а Национални просветни савет је огорчен. Исто би било и да је било обрнуто. Питамо се: да ли су нам институције потребне да би појединци у њима исказивали огорченост и писали петиције, или да би спровођењем својих ингеренција битно утицале на процесе, због чега и постоје?

 

 

2Comments

 1. Vladan Božović каже:

  Ja ne znam šta hoće ovi in Nacionalnog Prosvetnog Saveta. Oni su krivi isto kolko i ministarstvo prosvete za tragediju prosvetnog sistema. Ubacili su popa u NPS, da se kojim slučajem veronauka, a sa njim i građansko ne bi ukinulo, a ministarstvo im je zdušno pomoglo jer je utkalo veronauku u prosvetne zakone, da bi zaštitilo taj „uzvišeni“ predmet.
  Čitao sam nešto malo taj zakon,(više nisam mogao da ne bi povraćao), i u njemu se ne pominje ni jedan jedini predmet, osim naravno njenog veličanstva Veronauke.
  1800 škola puta 2 „profesora“ veronauke i građanskog je 3.600 plata iz budžeta u kojem kako kažu nema novca za prosvetu. Ja nisam siguran, ali mislim da na MEGATRENDU nema veronauke. Neka mi neko objasni zašto postoji veronauka u srednjim i osnovim školama, a ne postoji na fakultetima, pa prosto predlažem da se i na fakultete uvede veronauka, ne bi li se sistem zacementirao.
  Nije to, naravno, jedini greh NPS-a. Neka mi neko kaže jednu jedinu dobru stvar koju su oni uradili. Da nisu ništa uradili, ili još bolje, da ne postoje, šteta bi bila mnogo manja, plus naravno, njihovi ničim zasluženi honorari, koji se gle čuda isplaćuju iz budžeta.

  • гром каже:

   И на Мега…. и на Мегама… увести верско!
   Да се одржи континуитет!

Top