Home >> ПКУ,Синдикат >> „Новости“: Родитељ напао челника синдиката

  • Форум
  • Коментари су искључени на „Новости“: Родитељ напао челника синдиката

У Првој београдској гимназији не смирује се скандал око избора директора

 

 

Иако је Наставничко веће дало поверење мр Драгици Симоновић, Школски одбор је изабрао Александра Андрејића, и то захваљујући гласовима двеју представница из редова Наставничког већа. Затим је Наставничко веће бурно реаговало, и дотичне колегинице су морале да дају своју оставку. Међутим, оне су се на следећој седници Школског одбора појавиле са образложењем да повлаче своје оставке, „јер су биле под притиском“.

 

Биле под притиском!

 

Реаговао је представник синдиката (иначе председник Форума београдских гимназија и потпредседник Синдиката радника у просвети Србије) Миодраг Сокић и покушао да увери Школски одбор да је оставка колегиница дефинитивна, јер су је дале телу које их је и бирало. Затим се умешао члан Школског одбора М.П, у својству родитеља, који је, прво вербално, а затим и физички напао Миодрага Сокића.

 

Директор кога колектив неће

 

Не мора ни да се напомиње да в.д. директора школе Александар Андрејић, који од министра просвете жељно очекује и свој трећи мандат, а кога колектив неће, није сматрао да треба да брани интегритет нападнутог радника школе. За то време, ученици Прве штрајкују јер је њихов омиљени професор историје Михајло Ћулум морао да оде у пензију, иако је в.д. директора школе хтео да га прошверцује још годину дана, „на кварно“!

 

Top