Home >> Друштво >> „Нот јет” за универзитет Муамера Зукорлића

  • Коментари су искључени на „Нот јет” за универзитет Муамера Зукорлића
„Нот јет” за универзитет Муамера Зукорлића

Интернационални универзитет у Новом Пазару не може да уписује студенте ни на један од 17 студијских програма на oсновним, мастер и докторским студијама, осим за енглески језик – једногласна је одлука Националног савета за високо образовање (НСВО).

Ово тело је на јучерашњој седници одлучивало о случају универзитета Муамера Зукорлића, председника скупштинског одбора за образовање, који се жалио на претходна решења о одбијању Комисије за акредитацију.

Аргументи којима су одбијене жалбе су нерешено питање боравка професора који су страни држављани, као и број професора који су докторска звања стекли управо на овом универзитету који нема акредитацију. Изнето је и прегршт пикантних детаља: један исти професор предаје и на информатици, економији, праву, педагогији и психологији, један директор државне управе Црне Горе је у Новом Пазару запослен са 100 одсто норме, у картонима наставника су пронађени случајеви да је професор магистрирао и докторирао у року од месец и по дана, једна професорка је изабрана у редовно звање а била је члан сопствене комисије за избор…

Подсетимо, пре неколико недеља, Зукорлић, који је 2003. основао Интернационални универзитет, а сада се појављује само у функцији председника, изјавио је да ће његов универзитет овога пута сигурно добити акредитацију.

(Политика)

Top