Home >> Друштво,Образовање,Синдикат >> Листе: Није ни СОС, ни Независност, није ни Унија СПРС, ни СРПС – него ФБГ!

  • Форум
  • Коментари су искључени на Листе: Није ни СОС, ни Независност, није ни Унија СПРС, ни СРПС – него ФБГ!

 

Током ове и идуће недеље Школска управа Београд одржаће десетак састанака са директорима школа Београда. Претпостављамо да ће главне теме бити распоред технолошких вишкова и попуњавање одељења.

Сви знамо да ће ова школска година морати да изнесе катастрофалне последице пропале мале матуре. Многи ће професори остати без дела норме, а многи ученици нису уписали или неће уписати усмерење за које су се припремали.

Ови састанци ће показати како и колико Школске управе (којих у Србији има 17) раде свој посао, бар када су у питању технолошки вишкови.

 

Није ни СОС, није ни Независност, није ни Унија СПРС,  није ни СРПС, него ФБГ!

 

Подсећамо да је управо Форум београдских гимназија пре пет година (почетком септембра 2008.) исходовао прве листе технолошких вишкова, на састанку у Министарству просвете са (тадашњим помоћником новопеченог министра Ж.О.) Богољубом Лазаревићем.

Захваљујући листама вишкова, просветни систем је из потпуне корупционашке анархије прешао у тзв. контролисану корупцију. Ту смо где смо. Боримо се. Запошљавамо своје колеге, не дозвољавамо „упаде у просветни систем“- Сада бар боље знамо где је то „уско грло“ корупције и шта су све директори у стању да учине како би превазишли своје муке изазване малом платом, превеликим овлашћењима и обавезама партијске и чиновничке послушности.

Када је у питању Школска управа Београд и њена обавеза да спречава нелегално запошљавање, немамо никаквог разлога да верујемо да ће намере начелнице Школске управе Београд Г-ђе Гордане Цветковић бити искреније него до сада. Како је до сада радила, вероватно ће радити и убудуће, по систему: моје руке су чисте, мени нико ништа не наређује, ја ништа не потписујем, а директорима школа ништа не могу да наредим. Већ виђено, и то небројено пута!

Top