Home >> ПКУ,Синдикат,Штрајк >> НЕМА ПКУ, НЕМА ЗАКОНА, НЕМА ПАРА – НЕМА НАСТАВЕ!

На позив министра просвете, науке и технолошког развоја др Срђана Вербића, данас је у Министарству просвете одржан састанак министра и представника четири републичка синдиката просвете…

…Тиме је министар направио зачарани круг из кога нема излаза. Измене Закона су „укочене“ већ 40 дана, а нови ПКУ такође касни месец дана, па је самим тим постао незаконит у односу на садашњи Закон. Решење за ПКУ је тројако: или да се продужује стари, или да се донесе нови „привремени“, или да се чека нови закон, па онда нови ПКУ који би био у складу са њим. А онда је из тога министар изразио очекивање да би синдикати за све то „морали да имају разумевања“!

 

 

4Comments

 1. Ivica каже:

  Podrška prosvetnim radnicima! Ugledajte se na advokate i istrajte kao i oni!!! Vi srte jedina nada ove zemlje!!!

 2. dusan каже:

  sa pola sata casa , nastava ninasta ne lici , ali , zato ,predlazem da tako uporno radimo , sve dok se ministar ne seti da vodi resor koji mu strajkuje godinu dana . vidim da se roditelji ne bune , a deca su odusevljena. za ove pare . i to je dovoljno !!!

 3. Бесан каже:

  Овај р….. као да се свети, ни мање ни више него сопственој држави!
  Да се ради о киоску било би страшно, А НЕ О ПРОСВЕТИ!

 4. Jelena каже:

  Ne lipši magarče do zelene trave! Na to liče pregovori! Koga briga za prosvetu ? Možemo ovako i tri godine , ne bi se mnogo uzbudili.Mora se na ulice , pogotovo u Beogradu, jedino tako nas možda primete!

Top