Home >> ПКУ,Синдикат,Штрајк >> Нека министар надокнади изгубљену наставу

 

Министар Вербић је крив за наставак штрајка и додатни губитак наставе у школама. Уместо да легитимни штрајк десетина хиљада просветних радника схвати као посебан и екстремни вид социјалног дијалога који је свакако уређен законом и у коме преговарачке стране имају узајамну одговорност, министар просвете се све време труди да потцени синдикате и да изазове сумњу јавности у њихов легитимитет.

 

4Comments

 1. Goran каже:

  Ministre pokazali ste da za tri meseca niste u stanju da rešite deo problema oko štrajka. Hoćemo stručnog ministra poput gospođe Srbijanke, a ne političke ministre! Nemojte više da nam uništavanje obrazovanje.

 2. nastavnik matematike каже:

  TREBA UKINUTI TE GUBITASE OD TA DVA ZAVODA KOJI SAMO GUTAJU PARE I IZMISLJAJU NEKE SEMINARE, KATALOGE, TIMOVE, INKLUZIJE. ZAVOD ZA VREDNOVANJE I UNAPREDJENJE SU I NAPRAAVLJENI ZA DOKONE PSIHOLOGE I PEDAGOGE, A MI MATEMATICARI, FIZICARI I OSTALI PROSVETNI RADNICI TREBA DA IH NOSE NA GRBAACI, TO VISE NE MOZE DA SE TRPI.

  • e каже:

   Podržavam predlog i dodajem ukinuti i Regionalne centre.Ako mora seminar svaka škola ima prostorije za 30 učesnika zašto da se plaća zakup a centri su izgrađeni od para za opremanje škola(Niš-Norveška je finansirala )Zbirke za kombinovani test 80% ista pitanja iz geografije-netačna rešenja -neodgovornost ZUOV.

 3. gabrijela каже:

  Ministar ima novu taktiku, pise na sajtu Unije, vest:Novi nameti za prosvetne radnike…. Steta sto vise nisu moguci komentari tamo, pa evo, da prokomentarisemo ovde..Tokom 2012 god ekipa iz dva zavoda, potpomognuta nekim nasim kolegama koji su za uzvrat sto su tome dali legitimitet, verovatno nagradjenim poenima za bajagi usavrsavanje, smislila je kako da uspostavi sistem u kome ce “ brat na brata“. Bice formirani timovi (zasto mislim na crne trojke?), koji ce kontrolisati „kolege jednake po obrazovanju i poziciji“, i evaluirati, ocenjiveti (ocrnjivati nepodobne?), njihov rad. Dakle, kolega, istog obrazovanja, iste pozicije, procenjuje drugog kolegu i njegov rad, prenosi informaciju…. Procitajte vest, kliknite na sajt ministarstva iz teksta, neka vas ne mrzi da iscitate plan… Ostacete sokirani… Toplo zec u najavi…

Top