Home >> ПКУ,Синдикат,Штрајк >> Неистине Министарства просвете

 

 

МПНТР је на свом сајту објавило неистиниту информацију која има за циљ збуњивање јавности и запослених у просвети. У саопштењу се наводи да је „разрешено и последње неусаглашено питање у тексту Споразума“, што није тачно!

 

 

САОПШТЕЊЕ МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ

 

„После разговора који су одржани у петак, 6. фебруара 2015. године, представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја и представници четири синдиката просвете приближили су ставове везене за спорна питања и прекид штрајка у школама у Србији.

Последње неусаглашено питање тицало се датума отпочињања преговора са синдикатима о износу помоћи која ће бити исплаћена запосленима у основним и средњим школама и домовима ученика.

Након састанка у петак, Министарство је донело одлуку да прихвати предлог синдиката да ови преговори почну до 1. јуна 2015. године. Тиме је разрешено и последње неусаглашено питање у тексту Споразума о решавању спорних питања до ког су Министарство и синдикати дошли после вишемесечних преговора.

Представници синдиката позвани су да у среду, 11. фебруара потпишу овај Споразум о решавању спорних питања којим су предвиђени бројни кораци Министарства и синдиката у циљу унапређења положаја наставника, као и прекид штрајка.“

 

 

Top