Home >> Друштво,Култура >> Народни музеј отварамо 2018.

  • Коментари су искључени на Народни музеј отварамо 2018.
Народни музеј отварамо 2018.

Вукосављевић: Адаптација Народног музеја одвија се пуном паром, чак и брже од планираног

Адаптација Народног музеја одвија се пуном паром, чак и брже од планираног. Имамо разлога за оптимизам. Верујем да ће рок за завршетак радова, крај јануара 2018, бити испоштован и да ћемо у ово време следеће године имати разлога да се радујемо отварању нашег националног музеја.

Ово је рекао министар културе Владан Вукосављевић, који је у петак са сарадницима и новинарима обишао зграду на Тргу републике. Пошто је прошетао градилиштем и уверио се да је кров, који је годинама прокишњавао, коначно поправљен, министар Вукосављевић казао је да је задовољан напретком и квалитетом урађеног.

– Сви који смо окупљени око овог великог пројекта и важног задатка имамо разлога да с нестрпљењем ишчекујемо ренесансу постојања Народног музеја у Београду – истакао је Вукосављевић.

Директорка Народног музеја Бојана Борић Брешковић нагласила је да се интензивно ради на сталној поставци, а да се запослени и у овим тешким, али оптимистичким околностима врло озбиљно старају о културним добрима која чувају.

– Они обилазе све артефакте у нашим колекцијама. Бавимо се и конзервацијом дела које спремамо за сталну поставку – рекла је Борић Брешковићева.

За пројекат обнове Народног музеја, коју изводи предузеће „Кото“, Влада Србије и Министарство културе определили су износ од скоро милијарду динара.

(Новости)

Top