Home >> Друштво,ПКУ,Синдикат,Штрајк >> Надгорњавају се два лицемера

 

Два другара заједно сеире над несрећом српског образовања!

 

Вербић: Просветари имају ниже плате него што би требало

 

Просветари имају ниже плате него што би требало и зато су они највише заинтересовани да платне групе добијемо што пре, истиче Вербић.

Министар је навео да је договорено да отпочну преговори о начину за помоћ просветним радницима. Како је рекао, реч је о новчаној помоћи о којој ће се преговарати.

„Просвета има ниже плате него што би требало и зато су просветни радници највише заинтересовани да платне групе добијемо што пре“, рекао је Вербић.

 

Вучић: „Професорима кажем једно велико хвала“.

 

Премијер Александар Вучић захвалио је синдикатима просветара што су одлучили да прекину штрајк започет 17. новембра прошле године и обећао да ће учинити све да они буду први који ће осетити оне добре резултате тешких мера које је Влада предузела.

„Хоћу, и то ће бити мој први задатак, да сваком учитељу, професору, наставнику у Србији вратимо и право и разлог за достојанство, у истој оној мери у којој су га они данас дали својој земљи“, поручио је премијер, преноси Танјуг.

У отвореном писму свим просветним радницима Србије достављеном медијима, премијер каже: „Данас, на дан када су сви синдикати донели одлуку о обустављању штрајка, имам обавезу, али и част, да сваком просветном раднику, онима који једу тај тежак и сув учитељски, наставнички и професорски хлеб, у име Србије, у име њене деце, кажем једно велико хвала“.

„Хвала зато што разумете, хвала због жртве коју сте поднели, и хвала због лекције којој сте нас научили“, поручио је премијер.

„Ви јесте ти који су показали шта значи учинити нешто, не за себе, него за своју земљу и за њену будућност. Хвала вам на томе, и верујте ми, учинићу све да будете први који ће осетити оне добре резултате тешких мера које смо предузели и које сте ви подржали“, навео је у писму.

Вучић је обећао да ће његов први задатак бити да сваком учитељу, професору, наставнику у Србији врати и право и разлог за достојанство, у истој оној мери у којој су га, како је навео, они данас дали својој земљи.

„Зато ћу и бити први који ће тражити да баш просветни радници буду први, када будемо делили оно што смо, захваљујући и њима, уштедели“, навео је премијер и додао: „Хвала вам, још једном, на свему чему сте нас данас научили“.

6Comments

 1. Просветни радник каже:

  ВРАТИТЕ НАМ ПАРЕ ЗА МИНУЛИ РАД И ТАЧКА.

 2. Tиосав каже:

  Обећавао је премијер да ће се састати са нама, да ће нам помоћи али није имао времена ових пет месеци. Сада је нашао времена да нам напише писмо. Ево, сад ми је лакше 🙁

 3. lex каже:

  Je l’ licemer broj dva u ovom tekstu, odnosno licemer broj 1 u citavom univerzumu misli na onaj novac sto su ustedeli od odbijenih plata u vreme strajka?

 4. ljiljana janku каже:

  Evidentno bolesran čovek!

 5. Vladan Božović каже:

  Neka likuju, neće dugo. Obratite pažnju da se zahvalio prosvetnim radnicima koji nisu dobili ništa, osim što su dobili oduzimanje od plate, ali se zato nije zahvalio advokatima koji su dobili sve što su tražili, školski primer licemernosti.

 6. Jasmina каже:

  Na RTS-u sam videla ovo vučićevo pismo i odgovorila mu otvorenim pismom, ali mi ga nisu objavili. Otprilike:
  Gospodine premijeru, pišem vam otvoreno pismo u kome pre svega želim da vam kažem SRAM VAS BILO! Sram vas bilo što dolivate so na ranu. Zgazili ste nas, pa biste još i da pljujete po nama. Ali, daleko smo mi od vas i vi od nas, po znanju, obrazovanju, vaspitanju i imanju. Daleko smo, pa ne možete toliko dobaciti, samo čete se izbalaviti. I možda pljucnete na one što su vam blizu.

Top