Home >> ПКУ,Синдикат,Штрајк >> На ивици катастрофе

 

 

Извештај очевица са бине

 

На јучерашњем митингу два синдиката просвете, главна, и то негативна звезда, био је министар просвете Срђан Вербић. Својим непримереним појављивањем у маси, довео је скуп на ивицу катастрофе.

Не можемо да верујемо да је министар Вербић имао лошу намеру, али га за овај аматерски потез то никако не оправдава:

 1. Пре свега, појавио се изненада, без најаве, у сред гомиле. Који саветници (а има их 10) су га тако саветовали? Шта је мислио, да иде на пијац? Зашто нам се није најавио? Па довели бисмо га ми на бину! Под којим стакленим звоном је растао министар, када је, у време деведесетих, био студент физике и уједно „студент“ грађанских немира и закона гомиле? Да ли је министар просвете икада чуо за психологију масе?
 2. Када смо га приметили испред бине, позвали смо га да се попне и да се обрати професорима. Тада је министар (опет, не можемо да верујемо, у лошој намери) то одбио и кренуо ка згради Министарства, право кроз масу! Ако је већ дошао, зашто нам се није обратио? Ако већ није хтео, зашто се уопште појавио? Уплашили смо да се није умешало „нешто треће“…
 3. Поступак министра је разбеснео присутне, који су почели да му довикују. Када су га заштитили они који су били близу њега, неко га је два-три пута, са пристојне даљине, полио водом која га није ни оквасила.
 4. Није му било довољно што је срећно прошао, вероватно није ни био свестан тога. Када се „дочепао сувог“ (захваљујући професорима којима ће од понедељка одузимати од плате), скочио му је адреналин па је почео да се расправља са присутнима, да виче и… не знамо све…
 5. Када је нешто касније давао изјаву за медије, саркастично је коментарисао искрену намеру и помоћ присутних професора у инциденту.

 

 

 

 На ивици катастрофе

 

Мало нам је наших брига, штрајка, малих плата, „држања“ и „одржавања наставе под контролом“, преговора, лицемерја од стране државе, напада са свих страна, ММФ-а, претњи од стране директора школа, одбијања од плате… још само нам је фалио министар-падобранац, кога смо морали да спашавамо од нас самих, а можда (не дај Боже), и од неког и нечег трећег!

Овај чланак је написан „на мах“, и никако не сагледава све аспекте овог инцидента, али једно је сигурно: због несувислог наступа и понашања министра просвете др Срђана Вербића, СВИ СМО БИЛИ НА ИВИЦИ КАТАСТРОФЕ!

Миодраг Сокић, председник ФБГ

4Comments

 1. Mao Ce каже:

  Dobar skup, nije baš idealan, ali OK. Ovo je RAT i u ratu nema povlačenja. MORAMO DA VERUJEMO JEDNO DRUGOM, JER SAMO TAKO MOŽEMO DA SE NADAMO POBEDI. Đenerali koji nas vode u juriš, moraju da znaju, da oni koji prežive, u slučaju poraza, neće više jurišati, čak i ako se oporave, a da će u slučaju pobede, i oni koji ostanu bez nogu jurišati u sledeće bitke, makar na rukama…za slavu i slobodu zlatnu….VAŠ…NEKADA DAVNO RANJEN, A SADA OPORAVLJEN VOJNIK….MAO CE.

 2. gabrijela каже:

  Bato, da li ste primetili kako su se obrusili na Jasnu? Ovo je smisljeno kako bi se diskreditovali nastavnici kao intelektualci i kako bi se sugerisalo da bolje i nismo zasluzili kad smo takva stoka. Ovo ih je Bler ucio, to su vezbali na seminaru, i sad svako mora da se dokaze u svom resoru. Prvo otmica devojcice i „uspeh“ Stefanovica, pa propalo slikanje na aerodromu Gasica i Loncara uz spasavanje neduzne bebe i pogibiju sedam nesrecnih ljudi, pa evo sad, Verbic kao glumac u filmu „Sta je meni neduznom uradila ova prosvetarska bagra“..Neverovatno je kakvo je seme zla posejano u ovu umobolnu ekipu koja nas ubedjuje da nas, bajagi, vodi u Evropu. Kao da se tamo stize auto-putem a ne uredjenim drustvom. Prate oni sve sto se ovde pise i zato pucaju u Jasnu. Onako kulturna, odmerena i lepa ona je problem sama po sebi. Zato je angazovana gomila botova na b92 koji tamo ostavljaju gnusne komentare posebno pucajuci bas u Jasnu.Nikako ne treba odustati.

 3. jela каже:

  ministar je bio iza javnog wc u parku manjez odakle je krenuo ka bini

 4. Аца, проф. каже:

  ТЕКСТ ЈЕ ИСКРЕН И РЕАЛАН, ПОЗДРАВ ФБГ, УНИЈИ И СИНДИКАТУ РАДНИКА У ПРОСВЕТИ

Top