Home >> Друштво,Историја,Култура >> Мир Божији – Христос се роди!

Мир Божији – Христос се роди!

Поглавар Српске православне цркве Иринеј позвао је у божићној посланици вернике да у миру и љубави прославе Божић. Патријах је упозорио да је човек данас, више него икада, у опасности да замени Бога сатаном, лажним божанством и лажним знањем, а истинску љубав телесном похотом и надменошћу живљења…

 

„А кад је човечанство у историји кретало тим путем, неминовно се налазило у предворју своје катастрофе и пред пропашћу своје цивилизације“, упозорио је Иринеј.

„Молимо се да у години која долази буде мање немира, а више мира, мање мржње, а више љубави, мање неслоге, а више слоге, и призивамо благослов Божји да сви, где год да су у свету, у миру и љубави прославе Божић поздрављајући једни друге радосним и древним поздравом“.

…“У овом нашем времену, све је на продају, нарочито светиња љубави и смисла живота… својим рођењем позива све људе свих времена на задобијање вечне божанске љубави, бесмртног здравља и пуноће живота, у заједници Бога оца, сина и Светог духа“.

Патријарх Иринеј је додао и да се на Божић откривају и дарују три основне светиње људског и свеукупног постојања, светиња оца и очинства, светиња мајке и материнства, светиња детета и детињства. Управо зато, како је истакао, Црква пред Божић слави Детињце, Материце и Очеве.

Поглавар Српске православне Цркве божићну посланицу завршио је речима: „Мир Божји, Христос се роди. Благословена нова 2015. година.“

Top